2022. augusztus 14., vasárnapMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nancy Pelosi gépe leszállt Tajvanon, Kína válaszcsapással fenyeget

Hirdetés

Nancy Pelosi gépe leszállt Tajvanon, Kína válaszcsapással fenyeget

Pelosi látogatása fokozott feszültséget váltott ki Kína és az Egyesült Államok között. Kína Tajvant saját területének részének tekinti, amelyet szükség esetén erőszakkal annektálhat, és a külföldi kormánytisztviselők látogatásait a sziget szuverenitásának elismeréseként értékeli.

Kína „határozott és erős intézkedésekre” figyelmeztetett, ha Pelosi folytatja az utazást. A Biden-kormányzat nem sürgette az utazás lemondását, miközben igyekezett biztosítani Pekinget arról, hogy ez nem jelentene változást az Egyesült Államok Tajvannal kapcsolatos politikájában.

Pelosi a héten ázsiai körúton van, amelyet szoros figyelem övez, hogy megtudják, dacol-e Kína figyelmeztetéseivel, amelyek szerint nem látogat el a szigetköztársaságba, amely az Egyesült Államok közeli szövetségese.

Hirdetés

Kína megtorlást ígért, ha Pelosi lesz az elmúlt több mint 25 év legmagasabb rangú amerikai választott tisztségviselőjeként Tajvanra látogat, de részleteket nem közölt. A találgatások középpontjában a fenyegető hadgyakorlatok, a kínai repülőgépek és hajók esetleges behatolásai a tajvani ellenőrzés alatt álló területekre állnak.

Peking: az amerikai politikusok a tűzzel játszanak

Wang Yi kínai külügyminiszter szerint Washington árulása „a tajvani kérdésben csődbe viszi nemzeti hitelességét”.

Egyes amerikai politikusok a tűzzel játszanak Tajvan kérdésében. Ennek biztosan nem lesz jó kimenetele… Amerika zsarnoki arcának leleplezése ismét megmutatja, hogy ők a világ legnagyobb szabotőrjei a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/02/nancy-pelosi-tajvan-latogatas-kina-fenyegetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …