2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nagy-Britanniában egy hét alatt több mint negyedmillió új fertőzöttet találtak

Hirdetés

Nagy-Britanniában egy hét alatt több mint negyedmillió új fertőzöttet találtak

Egy nap alatt 41 385 új fertőzöttet találtak a brit egészségügyi hatóságok, míg a szaktárca szerint egy hét alatt 256 720 koronavírus-fertőzöttet találtak szűrővizsgálatokon – írta az MTI. Ez 52 375-tel, azaz 25,7 százalékkal több az egy héttel korábbi azonos időszakban kimutatott új fertőződések számánál.

A brit kormány számítási módszertana szerint – amely a fertőzés megállapításától számított 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe – az elmúlt 24 órában 357 páciens halt meg a koronavírus-fertőzés okozta betegségben.

A hétfőn zárult héten 3493 halálos áldozata volt a nagy-britanniai koronavírus-járványnak, 278-cal, 8,6 százalékkal több, mint az egy héttel korábbi azonos időszakban.

Hirdetés

Kapcsolódó

Doveri káosz: jóval kevesebb kamion várakozik

Kiürült a manstoni reptér is.

A visszamenőleges számítások alapján áprilisban, a járvány tavaszi nagy-britanniai tetőzésének idején valószínűleg meghaladta a százezret a napi új koronavírus-fertőződések száma, de az akkor még igen szűkös, napi 15-20 ezer koronavírusteszt elvégzésére elégséges tesztelési kapacitással ennek csak a töredékét, naponta néhány ezret lehetett kiszűrni. A brit egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint jelenleg napi félmillió tesztet végeznek az országban. Március eleje óta több mint 70 ezren haltak meg koronavírus fertőzésben Nagy-Britanniában.

A brit kormány karácsony előtt új koronavírus-variáns azonosítását jelentette be. A vizsgálatok adatai szerint a Nagy-Britannián belül mindenekelőtt Londonban és Délkelet-Angliában terjedő változat fertőzőképessége akár 70 százalékkal is meghaladhatja a korábban azonosított […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/28/rekordot_dontott_a_koronavirus_mutacioja_nagy-britanniaban_41_ezer_uj_fertozott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Munkahelyi zaklatás miatt lemondott Kanada főkormányzója

Munkahelyi zaklatás miatt lemondott Kanada főkormányzója

A kanadai államfőnek is számító II. Erzsébet brit királynő helyi képviselője, Julie Payette, lemondott pozíciójáról, miután …