2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mutatjuk az újabb részleteket a brüsszeli korrupciós botrányról

Hirdetés

Mutatjuk az újabb részleteket a brüsszeli korrupciós botrányról

A múlt hét végén tartóztatta le az olasz hatóság Andrea Cozzolino európai parlamenti képviselőt Nápolyban a belga hatóság kérésére, miután a politikus érintett a brüsszeli korrupciós botrányban. Egy parlamenti jelentés szerint Cozzolino, aki januárig az Európai Parlament Maghreb-országokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségének elnöke volt, azzal gyanúsítható, hogy másokkal együtt részt vett egy olyan megállapodásban, amely az Európai Parlamentben a külföldi államok érdekeinek védelmére irányuló együttműködésről szólt. A jelentés szerint a megállapodásban részt vevők „pénzösszegekért cserébe megakadályozták olyan parlamenti állásfoglalások elfogadását, amelyek sérthették volna ezen államok érdekeit”.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség egy razzia során 23 embert vett őrizetbe, akiket kihallgattak. Azonban a nyomozás szerint a korrupciós botrány kulcsfigurái nem ezek a személyek voltak, hanem helyi politikusok, többek között Andrea Cozzolino, akinek a titkárán a 2008-as év alatt 140 ezer eurónyi kenőpénz ment át, Cozzolino pedig személyesen ebben az évben 25 ezer eurót kapott az erőművet építő Biopower vállalattól – a nyomozás szerint tanácsadásért.

Továbbá az is kiderült a korrupciós botrány felderítése során, hogy 2008 júliusában találkozott a biomassza-erőművet építő vállalkozók egyikével, a találkozó után pedig felgyorsultak a biomassza-erőmű körülötti bürokratikus folyamatok, az eljárás során azonban a hatóságoknak nem sikerült bizonyítania Cozzolino érintettségét.

A politikusok a pénz eltüntetésére is gondoltak, ugyanis egy másik tisztviselő, Vincenzo Guerriero egy tanácsadó segítségével nyitott egy bankszámlát San Marinóban, ahonnan a pénzt egy svájci számlára továbbították.

Hirdetés

Ahogy arról korábban a V4NA is beszámolt, Cozzolino, a Nápolyban korábban igen aktív politikus még egy gyanús választásba is belekeveredett. Akkor nápolyi polgármester-jelöltségért tartottak előválasztást a városban, amit Cozzolino meg is nyert. Később azonban érvénytelenítették a voksolást, miután a szavazatvásárlás gyanúja és a maffia befolyásolási kísérlete is felmerült.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230213-andrea-cozzoliono-korrupcio.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Trump: Ukrajnát megsemmisítik az oroszok

A kulcs az, hogy a háborúnak most azonnal véget kell vetni, mert Ukrajnát megsemmisítik─ mondta …