2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mutálódik a koronavírus, egy hét alatt megduplázódott az esetek száma New Yorkban

Mutálódik a koronavírus, egy hét alatt megduplázódott az esetek száma New Yorkban

New York állam egészségügyi minisztériumának legfrissebb, augusztus 2-án közzétett adatai azt mutatják, hogy a koronavírusos megbetegedések száma 55 százalékkal nőtt az előző hét óta, átlagosan napi 824 esetet jelentettek innen. A kórházakba felvett betegek száma 22 százalékkal nőtt az előző héthez képest, ami naponta több mint száz betegfelvételt jelent.

A Betegellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) legfrissebb figyelmeztetése szerint a vírus egy új változata – amely EG.5 vagy Eris néven ismert – vált uralkodó törzzsé, a koronavírusos megbetegedések mintegy 17 százalékát ez okozza az Egyesült Államokban.

Országszerte nőtt a megbetegedések száma

Ashwin Vasan New York-i egészségügyi miniszter szerint a jó hír az, hogy nem látni semmi olyat a vírusban, ami arra utalna, hogy fertőzőképesebbé vagy halálosabbá vált volna. „Ez csupán annyit jelent, hogy csökkent az immunitásunk, ami része a vírussal való együttélésünknek, ilyenfajta ingadozásokra lehet számítani a későbbiekben is” – tette hozzá.

A koronavírusos esetek számának növekedése azonban nem csak New Yorkot érinti: a CDC a július 22-én véget ért héten 8000 kórházi felvételt regisztrált az Egyesült Államokban Covid–19 miatt, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/09/koronavirus-egyesult-allamok-new-york-varians-mutalodas-egeszsegugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ukrajna beadta a derekát, levette az OTP Bankot a fekete listáról

Ukrajna beadta a derekát, levette az OTP Bankot a fekete listáról

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Magyarország megvétózta az Ukrajnának szánt félmilliárd eurós folyósítást az Európai …