2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Munkanélküliként alapította az első indián kaszinót

Hirdetés

Munkanélküliként alapította az első indián kaszinót

Fred Dakota 1937-ben született a Michigan államban található Superior tó partján élő indián közösségben, amely önmagát a Keweenaw Öböl menti Indián Közösségként (KBIC) határozta meg. Fred koraszülött volt, és akkoriban egy lyukas garast sem adtak volna az életéért, mert még a legalaposabb korabeli orvosi ellátás sem mindig tette ezt túlélhetővé. A rettenetes szegénységben tengődő anyja csak annyit tehetett érte, hogy az apró csecsemőt egy cipősdobozba a fatüzelésű kályha mellé tette, hogy melegen tartsa. Születésének körülményei a törzs idősebb tagjait megnyugtatták, mert legendájuk szerint, ha egy fiú gyermek születik a fején kendővel, akkor az nagy dolgokat fog véghezvinni népe boldogulásáért. Fred pedig a fejére csúszott méhlepénnyel látta meg a napvilágot, minta kendő lett volna a fején.

Fred Dakota

Fred Dakota

Egy katolikus árvaházban nőtt fel, iskoláit hamar abbahagyta. Beállt a haditengerészethez, de elbocsátották, utána Chicagóban próbált szerencsét, majd egyre inkább felismerte az indián szuverenitás elismertetéséének fontosságát. Ennek a harcnak az eredményeként 1974-ben sikeresen fogadtatták el a szövetségi hatóságokkal törzsének jogszabály-gyűjteményét. Ennek egyik passzusa lehetővé teszi, hogy a törzset irányító tanács engedélyt adjon ki kaszinószerű szerencsejáték-intézmény működtetésére.

1970 és 1982 között Fred Dakota vezette a KBIC törzsi tanácsát, gyakorlatilag ő volt a törzsfőnök. Amikor 1983-ban leváltották, munkanélküliként, öt kis gyerekkel merész elhatározásra jutott:  kaszinóalapítási engedélyt kért a törzsi tanácstól a 9 évvel korábban elfogadott jogszabályra hivatkozva.

Hirdetés

Megkapta.

Noha más indián törzsek is működtettek már akkoriban bingótermeket és pókerszobákat, viszont Fred engedélye lehetővé tette, hogy olyan szerencsejáték egységet is nyisson, amely gyakorlatilag lefedi az összes ilyen tevékenységet a pókertől és a rulettől kezdve a kockajátékokon át egészen a kaparós sorsjegyig, ide értve még a pénzbedobós automatákat is.

Sógora széles, dupla garázsában építgette egyszerűen berendezett kis kaszinóját, ahol eleinte mindössze egy felújított blackjackasztal és egy kockajátékra alkalmas asztal várta a vendégeket. A pénze azonban elfogyott. Ekkor meggyőzött egy bankárt, hogy nézzen szét a garázskaszinóban, és megmutatta neki a törzsi engedélyt is. A befektető látott fantáziát a dologban, és adott Frednek 10 ezer dollárt, hogy befejezhesse, amit […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/24/fred-dakota-indian-rezervatum-amerikai-szerencsejatek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, kik voltak az Albániában meghalt orosz turisták

A hatóságok megnevezték azt a négy orosz turistát, akik pár nappal ezelőtt vesztették életüket egy albán …