2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mozgósítás van, pánik nincs – egy magyar fiatal beszámolója Tajvanról

Hirdetés

Mozgósítás van, pánik nincs – egy magyar fiatal beszámolója Tajvanról

Ezúttal az amerikaiak túl messzire mentek Peking szerint. Nancy Pelosi dél-kelet ázsiai körútja, amelynek egyik állomása a sziget fővárosa, Tajpej, olyan lépés, amely a kínaiak szerint átmegy egy vörös vonalon, amit az amerikaiak nem léptek még át. Bár hozzá kell tenni, nem tudni, ki hozott ilyen döntést, hogy Tajvant is fel kell keresni, hiszen Pelosi a Fehér Háztól független. 

Salát Gergely szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy alacsonyabb rangú amerikai képviselő látogatása nyomán is valamiféle erődemonstrációba kezdenek. Nincs ez másként most sem, viszont arra fel kell hívni a figyelmet, hogy a kínaiak semmi olyasmit nem követtek el az utóbbi időben, ami indokolná, hogy az amerikaiak miért most kezdik el húzkodni a bajszukat. 

Az amerikaiak még egyet csavartak a dolgokon, mert kedden délután kiderült, hogy Nancy Pelosi nemcsak egy villámlátogatást tesz, hanem a létező legfontosabb tajvani politikusokkal is tárgyal, így Caj Jing-ven elnök asszonnyal, a védelmi miniszterrel és a nemzetbiztonsági főnökkel is. Ez pedig azért fontos, mert ebben a kérdésben nem szerencsés olyan helyzetbe hozni a kínai legfelső vezetést, ami arcvesztést jelentene a számukra, és akkor a csorbát azonnal ki kellene köszörülni. Másfelől pedig ősszel tartják a Kínai Kommunista Párt soron következő kongresszusát, amire már folyik a kínai belpolitikában az erőteljes helyezkedés.

Hirdetés

A Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője szerint egyértelmű, hogy az elmúlt évtizedben Kína tengeri nagyhatalommá vált, és most ennek megfelelően is viselkedik a Dél-kínai-tengeren. Hadgyakorlatokat tart, számos szigetet követel a magáénak. Tajvan esetében már 70 éve élnek azzal a tudattal, hogy a sziget de facto önálló, semmi sem sürgeti őket, az idő nekik dolgozik.

A most kialakult helyzetért az amerikaiak a felelősek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/02/tajvan-kina-usa-pelosi-latogatas-hadsereg-fenyegetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …