2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mostantól biztonságosabban netezhetünk

Hirdetés

Mostantól biztonságosabban netezhetünk

Az EU 2022-ben elfogadott, digitális szolgáltatásokról szóló átfogó tervezete augusztus 25-től lépett életbe – írta a Politico. A célkeresztben lévő közösségimédia-platformok közé tartozik a Facebook, az Instagram, a TikTok, az X (korábban Twitter), a YouTube, a Snapchat, a LinkedIn és a Pinterest. Az Amazon, a Booking, az AliExpress, a Zalando, a Google Shopping, valamint a Wikipédia és a Google Maps online piactereire is vonatkozik az új szabályozás, csakúgy, mint a Google és az Apple alkalmazásboltjaira, valamint a Google Search és a Microsoft Bing szolgáltatásaira.

A vállalatok augusztus 25-ig kaptak határidőt, hogy eltávolítsák az olyan tiltott tartalmakat, mint a gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló fotók, valamint konkrét intézkedéseket kell tenniük a társadalom számára súlyos kockázatokat jelentő tartalmak, mint a dezinformáció és az internetes zaklatás ellen. Ellenkező esetben az Európai Bizottság a vállalatok éves globális bevételének 6 százalékáig terjedő bírságot szabhat ki, súlyos szabálytalanság, mulasztás esetén pedig átmenetileg megtilthatja a vállalat működését az Európai Unióban.

Mindezek mellett az érintett vállalatoknak éves globális árbevételük 0,05 százalékáig terjedő összeggel kell hozzájárulniuk az Európai Bizottság ellenőrzési és végrehajtási munkájának költségeihez.

Hirdetés

Átláthatóbb működés és fellépés az illegális tartalmak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/27/digitalis-platform-buntetes-unios-szabalyozas-illegalis-tartalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …