2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Most először vonhatja meg a támogatást az Egyesült Államok az izraeli haderőtől

Hirdetés

Most először vonhatja meg a támogatást az Egyesült Államok az izraeli haderőtől

Mint ismert, az izraeli hadsereg múlt hét végén légicsapást mért a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahra, Ciszjordániában pedig szárazföldi hadműveletet hajtottak végre. Az izraeli akció több civil halálát okozta.

Az Axios hírportál nem sokkal később közölte, hogy az Egyesült Államok az izraeli Netzah Jehuda zászlóaljat büntetheti a Ciszjordániában elkövetett állítólagos emberjogi visszaélések miatt. A BBC úgy tudja, mindez végső soron a jogsértést elkövető egységeknek nyújtott segélyek megvonásában nyilvánulna meg.

Amikor a múlt héten arról kérdezték, hogy a megszállt Ciszjordániában elkövetett állítólagos emberi jogi visszaélések miatt az Izraeli Védelmi Erők egységeinek nyújtott amerikai katonai segélyt meg lehetne szüntetni, Antony Blinken külügyminiszter azt válaszolta, hogy „a következő napokban kiderül”.

Hirdetés

Benjamin Netanjahu így reagált vasárnapi nyilatkozatában:

Minden erőmmel harcolni fogok ellene.

Washington Izrael legfőbb szövetségeseként korábban még sosem függesztette fel az izraeli haderő egyik egységének nyújtott támogatást sem.

Az izraeli hadsereg álláspontja szerint a Ciszjordániát ostromló Netzah Jehuda zászlóalj a nemzetközi joggal összhangban működött, és nem követett el jogsértést.

Az izraeli védelmi miniszter felszólította az Egyesült Államokat, hogy vonja vissza a Netzah Jehuda elleni szankcióra vonatkozó szándékát arra hivatkozva, hogy a világ minden eddiginél szorosabban figyeli az Egyesült Államok és Izrael kapcsolatát.

„Bármilyen kísérlet egy egész katonai egység bírálatára súlyos árnyékot vet az izraeli hadsereg cselekedeteire. Nem ez a megfelelő út a partnerek és barátok részéről” – áll Gallant nyilatkozatában.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/22/benjamin-netanjahu-izrael-egyesult-allamok-hadsereg-szankcio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója …