2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Monumentális feladat a vásárlási pánik enyhítése a briteknél

Hirdetés

Monumentális feladat a vásárlási pánik enyhítése a briteknél

A brit forgalmazói szövetség szerint nem sokat javult csütörtökön az előző napihoz képest a nagy-britanniai üzemanyag-ellátási helyzet. A kamionsofőrök hiánya miatt kialakult ellátási gondok pánikszerű felvásárlási rohamokhoz vezettek, és ez kiskereskedelmi szinten már több mint egy hete súlyos üzemanyaghiányt okoz országszerte.

A brit lakossági piac 65 százalékát ellátó független kiskereskedelmi üzemanyag-forgalmazók szakmai szervezete csütörtök este közölte, hogy az általa képviselt 5500 nagy-britanniai töltőállomás 27 százalékában még mindig nem lehet üzemanyagot kapni. Ez minimális javulást jelent. Az elnök, Brian Madderson csütörtök este elmondta, hogy egyelőre monumentális feladatnak tűnik a vásárlási pánik enyhítése. A kereslet továbbra is kiugróan magas, nem enyhül a nyomás az autósok részéről, akik akkor és ott akarják feltölteni kocsijukat, amikor és ahol csak tudják.

A kiskereskedelmi szövetség vezetője szerint az ellátási problémák Londonban és Délkelet-Angliában a legsúlyosabbak.

A pánikszerű vásárlási roham a múlt hét közepén kezdődött, miután több nagy forgalmazó bejelentette, hogy kénytelen töltőállomásokat bezárni, mert a  tartályautó-sofőrök krónikus hiánya okozta logisztikai fennakadások miatt nem tudja teljes hálózatát folyamatosan ellátni üzemanyaggal. Ezt a forgalmazó cégek eredetileg csak technikai jellegű tájékoztatónak szánták, és nem azt jelezték, hogy országos üzemanyaghiány alakult ki.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/01/uzemanyag-sofor-egyesult-kiralysag-szallitas-logisztika-kamion-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők hozzátartozóit fogadta, pénzt adott, illetve földet ígért nekik a Szirádzsuddín Hakkáni, az afganisztáni …