2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mindkét jelöltet utálják, mégis ők fogják eldönteni az amerikai választásokat

Hirdetés

Mindkét jelöltet utálják, mégis ők fogják eldönteni az amerikai választásokat

Azokban a csatatér- vagy billegő államokban, amelyek hagyományosan nem számítanak egyik nagy párt fellegvárának sem, és amelyek hagyományosan eldöntik az elnökválasztás végeredményét, az előző választás eredményei alapján többen vannak a harmadik jelöltre szavazó választók, mint amekkora különbség volt Trump és Biden eredménye között. A hét ilyen államból ez volt az eredmény Arizonában, Georgiában, Wisconsinban, Észak-Karolinában és Pennsylvaniában. A két kivétel Nevada – ahol meglehetősen kicsi volt a különbség a két érték között – és Michigan. A legutóbbi választáson ezekben államokban – Észak-Karolina kivételével – Joe Biden nyert.

A választások napjáig kevesebb mint öt hónap van hátra. A The Washington Post a Wisconsin államban lévő Hudsonben készült riportja szerint a választók egyre inkább azzal vannak elfoglalva, hogy melyik opció – a 81 éves Biden elnök vagy a 78 éves Donald Trump volt elnök – „a kisebb rossz, akire szavaznunk kell”.

A 2020-as választásokon Hudsonben – a Wisconsint Minnesotától elválasztó St. Croix folyó partján fekvő városban – szűk 155 szavazattal Trump nyert Bidennel szemben. Majdnem kétszer annyi, 308 hudsoni szavazó voksolt harmadik jelöltre.

Hirdetés

Most ezek a szavazók, akik mindkét nagy párttal elégedetlenek, ismét ugyanabból a két lehetőségből választhatnak, és ismét nagymértékben csalódottak.

Éjszakánként imádkozom, hogy jöjjön valaki más, és azt hiszem, még sok időnk van arra, hogy egy fiatal felemelkedjen. Remélem, hogy nem csupán ez a két választásunk lesz

– mondta Sue Daniels, 64 éves hudsoni háztartásbeli, aki hozzátette, hogy 2020-ban a fogát szívva szavazott Trumpra, most pedig teljesen bizonytalan.

Daniels szerint mindkét férfi túl öreg – különösen Bidenről nem hiszi, hogy „önállóan hoz döntéseket” –, és úgy véli, Michelle Obama, a volt first lady „minden tekintetben jobb jelölt lenne, mint Biden”.

A lap a városban több mint 60 interjút készített, amelyekben az emberek a lemondástól és a megdöbbenéstől a hitetlenségig és a dühig terjedő érzésüket fejezték ki a választásokkal és a jelöltekkel kapcsolatban.

A Washington Post–Schar School Deciders hat kulcsfontosságú államban végzett, a 2024-es elnökválasztást valószínűleg eldöntő szavazókra összpontosító felmérése szerint az egyik jelöltet sem preferáló szavazók nagyobb valószínűséggel kerülnek ki a fiatalabbak, a spanyol ajkúak, a feketék, a nagyobb városokban élő nők, és a vallási hovatartozás nélküliek közül. 

Joe Biden 2024. január 5-én

Joe Biden 2024. január 5-én

Fotó: Drew Angerer / Getty Images Hungary

A kisebbik rossz választása

A mindkét jelöltet elutasító szavazók bázisa azonban nem monolitikus. Vannak, akik egyik jelöltet sem kedvelik, de megbékéltek azzal, hogy arra szavaznak, akit mégis jobban kedvelnek közülük. Mások mélységesen megvetik Bident és Trumpot, és dühösek, hogy a „a kettő közül a kisebbik rosszra” kell szavazniuk. Egyesek azt tervezik, hogy nem szavaznak vagy egy harmadik párt jelöltjét választják, legyen az a független Robert F. Kennedy Jr. vagy valaki más.

A Times–Siena közvélemény-kutatás szerint azonban ezek a választók különösen nagy valószínűséggel hagyják el Trumpot, aki a korábban őt támogatók több mint egyötödét veszítette […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2024/06/27/elnokvalasztas-egyesult-allamok-elutasitas-joe-biden-donald-trump/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …