2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Minden járványügyi korlátozást visszavonhatnak Türingiában június elején

Hirdetés

Minden járványügyi korlátozást visszavonhatnak Türingiában június elején

A koronavírus-járvány miatt bevezetett általános korlátozások mindegyikét visszavonhatják Türingiában június elején a német tartomány kormányának tervei szerint, Bodo Ramelow miniszterelnök szerint ugyanis az állami kényszer helyett a felelős állampolgári magatartásra kell építeni – írja az MTI.

Hirdetés

Bodo Ramelow miniszterelnök

Bodo Ramelow miniszterelnök

Fotó: Martin Schutt / Getty Images Hungary

Ramelow a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak nyilatkozva kiemelte, hogy az eddigi szigorú korlátozások eredményesek voltak, és a szabályozást hozzá kell igazítani a megváltozott helyzethez. Hozzátette azt is, hogy a márciusban elrendelt járványlassító intézkedések alapját olyan becslések alkották, amelyek szerint a 60 ezret is elérheti az új koronavírussal megfertőződők száma, a legutóbbi adatok szerint viszont háromezernél is kevesebben fertőződtek meg a 2,1 milliós tartományban.

Így Türingia lehet az első a 16 német tartomány közül, ahol visszavonják az általános járványügyi korlátozásokat.

A következő kormányülés napirendjén szereplő terv szerint június 6-tól megszüntetik az egész tartományban mindenütt egyformán érvényes óvintézkedéseket, egyebek mellett a közterületi társas távolságtartásról és a maszkviselésről szóló szabályokat. Helyettük a fertőzésveszélytől, illetve a járványhelyzet alakulásától függően területileg és ágazatonként eltérő előírásokat vezetnek be. Tovább folytatják például az oktatási rendszer működésének helyreállítását, és bevezetik a dolgozók – tanárok, nevelők – rendszeres, ingyenes szűrését a SARS-CoV-2-re.

Fontos kiemelni, hogy a tervek szerint amennyiben járási szinten 35 fölé emelkedik az előző hét napon regisztrált fertőzöttek százezer lakosra vetített száma, a járványlassító korlátozásokat vissza kell majd állítani. Ez jóval szigorúbb szabály lenne a szövetségi kormány és a tartományi kormányok közösen kialakított védekezési alapelvekhez képest, melyek alapján heti 50 új eset után kell korlátozásokat bevezetni a járásokban és városokban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/05/24/koronavirus-nemetorszag-turingia-jarvany-korlatozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hat évtized után lezárták a legrejtélyesebb szovjet halálesetet

Hat évtized után lezárták a legrejtélyesebb szovjet halálesetet

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Lavina …