2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Kijevben

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Kijevben

A küszöbön lévő ukrán ellentámadással kapcsolatban – ami egyes információk szerint már hetek óta tart – sok kérdés felmerül, az azonban biztos, hogy az egyre sűrűsödő ukrán akciók ennek a nagyszabású offenzívának lehetnek az első lépései.

Dan Sabbagh, a The Guardian újságírója elemzésében arról ír, Kijev tudatában van, hogy meglepetésre van szüksége, ezt támasztják alá az orosz katonai bloggerek, akik saját forrásaikra támaszkodva azt állítják, Ukrajna kezdeti előnyt szerzett a fronton.

Talán a legismertebb közülük Igor Girkin, aki azt állítja, az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatai az ukrán támadások elhárításáról „nem teljesen igazak”, Ukrajnának ugyanis sikerült „bevágnia az orosz pozíciókba”, valamint úgy vélte, hogy az ellentámadás végre megkezdődött.

A Szemjon Pegov haditudósító által vezetett War Gonzo konkrétabban fogalmazott. A blog szerint Ukrajna két kilométerre hatolt be az oroszok által ellenőrzött állásokba Novodonyeck előtt, Veljka Novoszilka és Vuhledar között. A kijevi erők nyugati gépesített járműveket használtak a tartalékok bevonására – tette hozzá a blog.

Sabbagh is megjegyzi, ezeket a jelentéseket szkeptikusan kell kezelni, de összességében egységes képet festenek le. Szerinte az világos, hogy nem teljes körű támadásról van szó, de az is, hogy a bevetett erők mértéke nem elhanyagolható. Ezek nem felderítő rajtaütések, hanem valószínűleg próbatámadások, amelyek az oroszok gyenge pontjait keresik.

Megjegyzi, hogy ha az orosz védelmi minisztériumnak igaza van, és Ukrajna két dandárral támadott, az több ezer fős erőt jelent. Érdekes módon a minisztérium által megnevezett támadó egységek, a 23. és a 31. gépesített alakulat egyike sem szerepel a kiszivárgott Pentagon-iratokban szereplő 12 nyugati […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/06/06/haboru-orosz-ukran-konfliktus-ukrajna-ellentamadas-elemzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

25 éven át tartották fogva egy romos szobában a nőt, most fél, ha meglát egy embert

A nőt egy törmelékkel és szeméttel teli szobában tartották fogva, élelmet pedig egy ablakon keresztül …