2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Miközben szétfagynak a déli államok, melegebb éghajlatra ment nyaralni a texasi szenátor

Hirdetés

Miközben szétfagynak a déli államok, melegebb éghajlatra ment nyaralni a texasi szenátor

Közel egymillió ember nem jut tiszta és biztonságos ivóvízhez Louisiana államban, mert a téli viharok és a rekordalacsony hőmérséklet súlyos károkat okozott a vízközműhálózatok infrastruktúrájában – közölte csütörtökön John Bel Edwards, az Egyesült Államok déli részén fekvő tagállam kormányzója.

A demokrata politikus elmondta, hogy akiknek még zavartalan a vízellátása, azoknak is azt tanácsolják, hogy fertőtlenítés céljából forralják fel a vizet, mielőtt elfogyasztanák.

GettyImages-1302847456

Fotó: Michael Loccisano / Getty Images Hungary

A legnagyobb problémát az államnak azokról a nyugati és északi területeiről jelentették, ahol fél éve hurrikán pusztított. A louisianai nemzeti gárda tagjai is részt vesznek a károk helyreállításában, és vizet szállítanak az állam különböző területeire – számolt be az MTI.

Hirdetés

A hó, a jég és a rekordalacsony hőmérséklet – amely csütörtök este ismét süllyedni kezdett – mintegy 125 ezer louisianai lakost hagyott áram nélkül, de az ismétlődő áramszünetekre szükség volt, hogy megakadályozzák a hálózat katasztrofális összeomlását – mondta a kormányzó. Edwards felszólította az állam lakosságát, hogy próbáljanak spórolni az energiával.

Ha van rá lehetőségük, csak állítsák alacsonyabb hőmérsékletre a termosztátot, és vegyenek fel egy pulóvert

 – fogalmazott.

Louisianában legalább három ember vesztette életét az extrém időjárás miatt. Közülük ketten jégen csúsztak el, egy áldozat pedig halálra fagyott.

Tegnap Texasban csaknem kétmillió háztartásban helyreállt az áramellátás – közölte Greg Abbott kormányzó csütörtök délután, bár hozzátette, továbbra is lakosok százezrei vannak

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/19/lecsapott-az-iteletido-az-usa-ra-tobb-szazezren-maradtak-ivoviz-es-aramellatas-nelkul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Történelmi múltú zsinagógák az ingatlanpiacon

Történelmi múltú zsinagógák az ingatlanpiacon

A holokauszt után üresen maradt, lepusztult épületek olcsón kaphatók, viszont a tulajdonosoknak nagyon sokba kerülhet …