2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Miért vetik be a társadalom legalját is az orosz hadseregben?

Hirdetés

Miért vetik be a társadalom legalját is az orosz hadseregben?

Először a bucsai mészárlásoknál vizsgálták, hogy kikkel töltötték fel azokat az alakulatokat, amelyek vélhetően végrehajtották az ukrán civilek elleni erőszakos cselekményeket. Meglepő módon az derült ki, hogy a kijevi átkaroló művelet során rengeteg különféle nemzetiségű fiatalt vetettek be, akik a transzszibériai vasútvonal mentén fekvő nagyobb településekről érkeztek, zömében az orosz Távol-Keletről. Közülük is a burjátok tűntek ki kegyetlenségükkel. Különféle magyarázatok születtek, az egyik legerősebb közülük az volt, hogy ezek a fiatalok olyan távoli területekről érkeztek, ahol nagy világlátásra nem tettek szert, és talán fogalmuk sem volt, hogy kik ellen küzdenek, vakon hajtották végre a parancsot az ellenség megsemmisítésére.

Ahogy a háborúban az oroszok szembesültek azzal, hogy ez bizony nem villámháború, majd Kijev alól végül visszavonultak, és egyre magasabb volt az emberveszteség, úgy fordultak „különleges” megoldásokhoz az orosz legfelső katonai vezetők.

Megjelentek az állami zsoldosok, a hírhedt Wagner-csoport tagjai, de erről később még szó lesz cikkünkben. Aztán behívták Putyin elnök régi csodálóját, Ramzan Kadirov csecsen vezető – vagy inkább hadúr – embereinek százait is. A csecsenek pedig nem arról ismertek, hogy bármitől is megfutamodnának, és nem mennek a szomszédba, ha egy kis kegyetlenkedésről van szó.

Az orosz katonai utánpótlás egyre komolyabb gondokkal küzd. Ennek megoldására rendelte el végül az orosz elnök szeptemberben a részleges mozgósítást. Ezt követte egy októberi törvénymódosítás, amely szerint a börtönökből nemrég szabadult gyilkosok és kábítószer-kereskedők is hadkötelesnek számítanak, besorozhatók, így arra számíthatnak, hogy az ukrán fronton vetik be őket.

Hirdetés

Vlagyimir Putyin elnök a tartalékosok behívásáról szóló előírásokat módosította, és ezzel teremtett lehetőséget arra, hogy a súlyos bűncselekményekért elítélt és a közelmúltban szabadult férfiak is katonakötelesek legyenek – jelentette a BBC.

A szolgálatból kizárólag a gyermekek elleni szexuális bűncselekményekért vagy terrorizmusért elítélteket zárják ki. Minden egyéb bűncselekmény elkövetője besorozható.

Az orosz katonákat az ukrajnai invázióban elkövetett háborús bűncselekményekkel vádolják.

A legújabb bizonyítékot az amerikai AP hírügynökség tette közzé a minap, amely részletesen, hang- és térfigyelő kamerák felvételeivel dokumentálta a márciusi bucsai mészárlást, vagy ahogy az orosz katonák egymás között nevezték: a zacsisztkát, az etnikai tisztogatást, amelynek célja az volt, hogy a lakosságot megfélemlítsék, eltántorítsák az ellenállástól.

A word to learn.
“What happened that day in Bucha was what Russian soldiers on intercepted phone conversations called “zachistka” — cleansing.”#RussiaUkraineWarhttps://t.co/RtYr9OYIGq pic.twitter.com/zQBweWIXW5

— Chris Alemany ** ** ** (@chrisalecanada) November 4, 2022

Az egyik katona, Makszim azt mondta telefonon a feleségének, hogy állandóan isznak, mert másképp képtelenek teljesíteni a parancsot.

Könnyebb így lelőni a civileket […]. Azt hiszem, megőrülünk. Nagyon sok civilt öltem meg

– mondta Makszim a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/23/oroszorszag-vlagyimir-putyin-sorozas-elitelt-haborus-bunok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint kétszázezer új fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt a világon

Több mint kétszázezer új fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt a világon

Világszerte 641 562 177 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 6 …