2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Merkel: közös érdek a Nyugat-Balkán uniós integrációja

Hirdetés

Merkel: közös érdek a Nyugat-Balkán uniós integrációja

Nemcsak a nyugat-balkáni térség javát, hanem az Európai Unió érdekét is szolgálja a régió országainak csatlakozása a közösséghez – jelentette ki a német kancellár.

Angela Merkel

Angela Merkel

Fotó: Pool / Getty Images Hungary

Angela Merkel a Nyugat-Balkán stabilitásának erősítésére és EU-s integrációjának előmozdítására indított úgynevezett berlini folyamat kormány-, illetve államfői szintű tanácskozása után tartott tájékoztatóján bejelentette: Németország hárommillió adag oltóanyaggal támogatja a régió EU-n kívüli országait a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Hirdetés

Ismertette, hogy hazája harmincmillió adag vakcinával segíti a rászoruló országokat a Covax nemzetközi oltóanyag-ellátási program útján, és ebből hárommillió adagot a lehető leggyorsabban a Nyugat-Balkánra juttatnak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/05/europai-bizottsag-covax-angela-merkel-berlin-varhelyi-oliver/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Zárt autóban maradt kislány halt meg Boszniában

Négyéves kislány holttestére bukkantak egy zárt autóban az északnyugat-boszniai Donja Piskavicában – közölte a helyi sajtó …