2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Merkel: A világnak meg kell tanulnia tartósan együtt élni a koronavírussal

Merkel: A világnak meg kell tanulnia tartósan együtt élni a koronavírussal

A koronavírus-járvány újra erőteljesebben kihathat az emberek mindennapi életére az őszi és a téli hónapokban – figyelmeztetett Angela Merkel német kancellár éves nyári sajtótájékoztatóján pénteken. Merkel hangsúlyozta:

a világnak valószínűleg meg kell tanulnia tartósan együtt élni a koronavírussal, ezért nagyobb óvatosságra van szükség.

A berlini kormánynak az a célja, hogy a világjárvány ellenére megőrizze a munkahelyeket, és a lehetőségekhez mérten lendületben tartsa a gazdaságot. Emellett nélkülözhetetlen, hogy biztosítsák az oktatást a gyermekek számára, akik nem válhatnak a világjárvány veszteseivé.

Az iskola senkit sem hagyhat lemaradni 

– mondta a német kancellár.

Szerintem nagy szükség van a társadalmi szolidaritás fenntartására, mert a járvány érzékenyebben érinti többek között az időseket, az alacsony jövedelmű családokat, az álláskeresőket és a művészeket. Merkel egyúttal megköszönte a németek eddig tanúsított “értelmes, felelősségteljes és emberséges” magatartását, amelynek segítségével elkerülhetővé vált, hogy Németországban – több más uniós országhoz hasonlóan – megugorjon a halálesetek száma.

Merkel a pénteki sajtótájékoztatón arra is kitért, hogy Németország tovább fokozza éghajlatvédelmi erőfeszítéseit a következő években, és támogatják, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegessé váljon, azaz tagjai hagyjanak fel az üvegházhatású gázok kibocsátásával. A kancellár szerint ezt a kibocsátás megadóztatásával kell elérni, mert szerinte az árak emelkedése a változás egyik legnagyobb mozgatója.

Angela Merkel

Angela Merkel

Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

A német vezető úgy véli: a klímaváltozás és a koronavírus-járvány között több az összefüggés, mint azt elsőre gondolnánk. Merkel arról is beszélt, hogy a jelenlegi feszültségek ellenére fontos, hogy ne szakadjon meg a párbeszéd Moszkvával. Rámutatott, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/28/merkel_sajtotajekoztato_vilagjarvany_figyelmeztetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hurrikán erősségű vihar sújtott le Görögországra

Hurrikán erősségű vihar sújtott le Görögországra

Maximális készültségbe helyezték  a görög polgári védelmet, miután az ország nyugati részére és a jón-tengeri …