2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mérföldkő: megjött a kifejezetten 65 év felettieknek kifejlesztett vakcina

Hirdetés

Mérföldkő: megjött a kifejezetten 65 év felettieknek kifejlesztett vakcina

A Pfizer gyógyszergyár szerdán jelentette meg közleményét, miszerint az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) vészhelyzeti engedélyt adott a Pfizer–BioNTech legújabb, Covid–19 elleni vakcinájára. Az oltóanyagot kifejezetten 65 év felettiek számára fejlesztették ki, illetve azoknak a 18 és 65 év közöttieknek, akik veszélyeztetettek, vagyis valamilyen egészségügyi probléma, betegség miatt rizikós beadni nekik a sima, Covid elleni Pfizer-vakcinát.

Legalább 6 hónapot kell várni az első oltás beadása után, s csak ezután lehet alkalmazni ezt az emlékeztető oltást.

Az oltás kétadagos, háromhetes eltéréssel lehet beadni. Sőt, orvosi javaslat esetén egy harmadik adagot is be lehet adni belőle, 4 héttel a második adag felvétele után.

Hirdetés

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója a közleményben mérföldkőnek nevezte az új típusú vakcinát, és hangsúlyozta, a klinikai vizsgálatok alapján a booster oltásoknak nagyon fontos szerepe van a koronavírus-variánsok elleni küzdelemben. A gyártó vizsgálatai azt mutatták, hogy az eredeti vírustörzs, a béta- és a delta-variáns ellen is jóval nagyobb mennyiségű neutralizáló antitestet termeltek azok, akik megkapták ezt az emlékeztető oltást.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/23/pfizer-uj-emlekezteto-oltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

Kyrsten Sinema, Arizona állam szenátora számos olyan támogatótól megkapta a törvény által engedélyezett legmagasabb összegű …