2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mentális betegségekkel él a 25 éves capitoliomi támadó

Hirdetés

Mentális betegségekkel él a 25 éves capitoliomi támadó

Noha az elmúlt hetekben is heves viták övezték az amerikai törvényhozásban a Capitolium biztonságával kapcsolatos kérdéseket, mivel csak az elmúlt hetekben kezdték elbontani a 2020. január 6-i ostromot követően felállított barikádokat és pengével ellátott drótakadályokat, a CNN szerint a nagypénteki támadást követően új erőre kaphat a biztonsági előírások szigorítását követelők tábora.

A kongresszusi vita egyik neuralgikus pontja, hogy ki állja majd az épület őrzésének tervezett többletköltségeit – a capitoliumi rendőrséghez ugyanis legkevesebb 850 főt vennének fel, részben a jelenleg is betöltetlen 233 pozícióra, részben pedig olyan új posztokra, mint hírszerző, magas rangú személyek védelmére kiképzett specialista, illetve kifejezetten a tömegtüntetések kezelésére kiképzett szakember. 

2021. április másodikán ugyanis egy magányos – a később a hatóságok által Noah Greenként azonosított – támadó autójával elgázolt két, az épületet őrzésével megbízott rendőrt egy ellenőrzőpontnál, majd járváművével egy beton úttorlasznak rohant.

Ezt követően késsel a kezében kiugrott a kocsijából és mivel a capitoliumi rendőrség újabb felszólításaira sem állt meg, lelőtték a gyanúsítottat. A támadót kritikus állapotban vitték kórházba, később belehalt sebesülésébe.

Hirdetés

Az egyik elgázolt rendőrtiszt – mint később kiderült William Evans, aki 18 éve erősítette a capitoliumi rendőrséget – szintén életét vesztette. A másik rendőrt a sürgősségi orvosi személyzet szállította kórházba, állapota a szombati hírek szerint stabil. 

A CNN-nek nyilatkozó rendőrségi és szövetségi források szerint a támadó a 25 éves Noah Green volt. Mint írják, a férfi közösségi média bejegyzései alapján feltételezhetően mentális […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/03/capitolium-tamadas-rendor-halal-noah-green/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja a súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget

Romániában ezentúl a lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja egy alkalommal a kórházban a súlyos …