2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Menni visszavágni Amerika – így kezelte Kazahsztán a Borat-sztorit

Hirdetés

Menni visszavágni Amerika – így kezelte Kazahsztán a Borat-sztorit

Nur-Szultan utcáit járva aligha gondolkodunk el azon, hogy a kazah nép milyen gyenge, esendő volna. Kazahsztán fővárosában a fogcsikorgató hideg ellenére is zajlik az élet. Mínusz 30 fok alatt is legfeljebb az általános iskolásokat, az építőmunkásokat küldik haza, az autósok a legnagyobb hóviharban, a lezárások ellenére is nekivágnak a végtelen pusztáknak. Igaz, itt az 1920-as években még az emberek többségében jurtákban laktak, sőt, a hatalmas ázsiai országban a mai napig sokak nomád életmódot folytatnak. Masszív húsételek kerülnek az asztalra, ennek megfelelően a grillpartikat illetően is más kategóriákban gondolkodnak.

olyan történetet is hallani, miszerint a társaság egy báránnyal ment kirándulni a hegyekbe. az állat húsa így tényleg frissen került fel a nyársra.

Hirdetés

A kazah élsport sem egy esendő népről árulkodik. Hokiban, ökölvívásban, birkózásban és súlyemelésben is világelsők, miközben a rögbi az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység a férfiak körében.

Egy hollywoodi trash film mégis kisebb törést okozott az öntudatos ázsiai nép történetében. A 2006-ban megjelent, Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika az egész világon, így Magyarországon is hatalmas sikert aratott. Bár a brit komikus, Sacha Baron Cohen filmjében egy sor népet és kultúrát, társadalmi csoportot, politikust és más közéleti személyiséget szénné égetett, a fő karakter, Borat mégiscsak kazah volt. A produkció következtében így az addig kevéssé ismert posztszovjet állam, hirtelen a világ érdeklődésének középpontjába került.

Az önirónia nem áll távol a kazahoktól, sőt, kifejezetten fontos része a kultúránknak. Ahogyan azonban más népek, úgy mi sem szeretjük, ha idegenek gyúnyolnak minket

– mondja Kairat Sadvaskassov, a Kazah Turisztikai Nemzeti Vállalat ügyvezető igazgatója. A Borat karakterével éppen ellentétes természetű, halk szavú, udvarias hivatalnokkal a film okozta kihívásokról beszélgetünk. A kormány először betiltotta a filmet, később azonban stratégiát váltottak. Bár végül sikerült hasznot húzniuk a kényelmetlen hírnévből, Sadvaskassov elmondja: ehhez hosszú út vezetett.

kairat

Ahogyan sok más helyinek, a turizmus vezetőjének is volt személyes tapasztalata a Borat filmmel kapcsolatban. Sadvaskassov a film […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/01/21/kazashztan_borat_turizmus_branding/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szlovákia: 343 ezer embert már beoltottak

Szlovákia: 343 ezer embert már beoltottak

Szlovákiában 97 fertőzött életét követelte a koronavírus az utóbbi 24 órában. A járvány kezdete óta …