2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Menekülnek a tényfeltáró újságírók Oroszországból

Hirdetés

Menekülnek a tényfeltáró újságírók Oroszországból

Két hete, külföldi nyaralása alatt tudta meg Roman Badanin, a Proekt nevű, amerikai szerverről működő oknyomozó portál főszerkesztője, hogy a „nemkívánatos szervezetek” listájára tette fel lapjukat a moszkvai főügyészség. A tényfeltáró újságírók akár börtönbe is kerülhetnek Oroszországban munkájuk miatt – írja a Szabad Európa.

A Proekt megalakulásakor az orosz politikai elit törvénytelen ügyeinek leleplezését tűzte ki célul.

Hirdetés

Badanin a Reutersnek viszont korábban úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem szeretne visszamenni hazájába, most családjával együtt New Yorkban tartózkodik és még nem tudja, hol telepednek le.

A Szabad Európa felidézi, hogy a nemkívánatos szervezetekről szóló 2015. évi orosz törvény értelmében az ügyészség bírósági ítélet nélkül nevezhet ki nemkívánatosnak külföldi vagy nemzetközi szervezeteket. Ez az adott szervezet oroszországi tevékenységeit lényegében betiltja, a szervezetekkel való kapcsolattartás esetén akár hat év börtönt is kiszabhatnak. 

A Proekt a cenzúra elkerülése érdekében amerikai szerverről működik, így külföldi szervezetnek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/01/oroszorszag-roman-badanin-proekt-tenyfeltaro-ujsagirok-feketelista-menekules/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Az augusztus 15-ei hatalomátvétel előtt több befolyásos közösségi média felhasználó is volt Afganisztánban, akik nyíltan …