2020. augusztus 5., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.05. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megvonták Matteo Salvini mentelmi jogát

Megvonták Matteo Salvini mentelmi jogát

A római felsőház megszavazta Matteo Salvini szenátor, a jobboldali ellenzéki Liga vezetője mentelmi jogának megvonását csütörtökön, írja az MTI.

Azután indult Salvini ellen jogi eljárás, hogy megtiltotta az illegális bevándorlókat szállító Open Arms spanyol hajó kikötését.

A szenátus 149 tagja Matteo Salvini mentelmi jogának megőrzése ellen szavazott, 147 pedig mellette. A kormánytöbbség pártjai Salvini ellen voksoltak, köztük a Liga egy évvel ezelőtti szövetségese, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) is. 

Emelt fővel haladok előre. (..) Büszke vagyok arra, hogy megvédtem Olaszországot, ismét ezt tenném, lelkiismeretem tiszta

– írta Salvini, aki még belügyminiszterként tiltotta meg a hajó kikötését Lampedusán. A szavazást megelőző felszólalásában Salvini felidézte az Open Arms Líbia és a Dél-Olaszország közötti útját. Hangsúlyozta, hogy a tavaly nyári kikötőlezárás ellenére a spanyol hajó mindenáron Olaszországban akart kikötni. Ezt bizonyítja, hogy többször elutasította Spanyolország segítségét. “Nem mentésről volt szó, az Open Arms tudatosan megsértette a törvényeket” – hangsúlyozta Salvini. Arról is beszélt, hogy a hajó feltartóztatásával a Liga akkori kormányszövetségese, az Öt Csillag Mozgalom és a miniszterelnök, Giuseppe Conte is egyetértett. 

SZERINTE A KORMÁNYTÖBBSÉG A BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTÁSSAL, POLITIKAI PEREKKEL AKARJA ŐT ÉS A JOBBOLDALT GYENGÍTENI. 

“Nem félünk tőletek. Az egyetlen bíróság, amely ítéletet mondhat felettem, az az olasz nép, a választók” – […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/07/30/olaszorszag_matteo_salvini_liga_mentelmi_jog_megvonasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Földbe csapódott három hőlégballon, legalább húsz sérült van

Három városnéző hőlégballon csapódott a földbe hétfőn az Egyesült Államokban, Wyoming államban. Az egyik utas …