2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megválasztották a Bundestag első transznemű képviselőit

Hirdetés

Megválasztották a Bundestag első transznemű képviselőit

Tessa Ganserer, a Zöldek jelöltje az első transznemű képviselő a Bundestagban – írja a Die Welt. A napilap szerint a párt bajorországi listájáról közvetlenül került be a berlini törvényhozásba.

A politikus észak-nürnbergi választókerületében messze lemaradt ugyan a CSU jelöltjétől, Sebastian Brehmtől, de a bajor Zöldek szóvivőjére hivatkozó jelentés szerint így is biztosított a helye a parlamentben, mivel a párt listáján a tizenharmadik helyen áll.

Tessa Ganserer

Tessa Ganserer

Hirdetés

Fotó: John Macdougall / AFP

A képviselő még Markus Ganserer néven került be 2013-ban a bajor parlamentbe, ahova öt évvel később másodszor is beválasztották. Ekkor coming outolt, és ezzel együtt férfikeresztnevét is nőire cserélte. Így ő lett az első nyíltan transznemű képviselő a tartományi törvényhozásban, most pedig azzal írt újra történelmet, hogy a szövetségi parlamentbe is bekerült.

Ugyanakkor a szavazólapokon még most is a Markus név szerepel családi neve előtt, a Tessa pedig csupán zárójelben áll, amit a 44 éves politikus meglehetősen sérelmesnek talál. 

Ez a napi megaláztatások csúcsa. Azt mutatja, hogy az állam nem fogad el olyannak, amilyen vagyok

– nyilatkozta korábban a <a href="https://www.welt.de/politik/deutschland/article233804288/Tessa-Ganserer-Abgelegter-Name-auf-Wahlzettel-schmerzvoll-und-erniedrigend.html?source=teaser.product.lesen_sie_auch.1_6.politik" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/27/tessa-ganserer-bundestag-transznemu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők hozzátartozóit fogadta, pénzt adott, illetve földet ígért nekik a Szirádzsuddín Hakkáni, az afganisztáni …