2020. szeptember 21., hétfőMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2020.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megússzák fővesztés nélkül?

Megússzák fővesztés nélkül?

Ali al-Nimrt (aki amúgy egy sejk fia) és társát gyermekkorukban elkövetett cselekmények miatt ítélték halálra. A Szaúd-Arábiában kisebbségi siíta vallású fiatalemberek 2011-ben tüntettek a sérelmes megkülönböztetések ellen, és ezt az égbe kiáltó vétségüket jutalmazta halállal a bíróság.

Felnőtt korukba lépve eljött az ideje, hogy azt végre is hajtsák.

Az ügyvédek szerint a fiúkat a rendőrségen agyba-főbe verték, majd további bántalmakkal fenyegették, ha nem tesznek beismerő vallomást. Extrém nyomás alatt „ismerték be”, hogy Molotov-koktélt dobtak a rendőrökre, bár erről a hatóság semmilyen más bizonyítékot nem mutatott be. Ali terhére olyan bűncselekményeket is róttak, mint „az uralkodóval való hűség megtörése” és „államellenes dalok éneklése”.

Ali al-Nimrt

Ali al-Nimrt

Fotó: Wikipedia

Vádirat és tárgyalás nem volt.

A sarija (az iszlám vallási jog) alapján döntő tanács ítélte őket fővesztésre.

Tavasz óta nemzetközi jogvédő szervezetek és ügyvédek nyomás alá helyezték a szaúdi vezetést, hogy tekintsen el az ítélet végrehajtásától és a fiatalembereket a gyermekekre vonatkozó törvény alapján ítéljék meg. Ha minden jól alakul, akkor végül tíz évet fognak kapni, amiből nyolcat már leültek.

A reményre az ad alapot, hogy (Allah kegyelméből) a Nyugat felé orientálódó koronaherceg már nyitottabb a változásokra. Muszáj is neki. Hamarosan ő lesz az ország uralkodója, hiszen a 84 éves Szalman király régóta súlyos beteg. Az utóbbi években viszont Mohamed bin Szalman koronaherceg szorgosan tisztogatta maga előtt a terepet a zavartalan hatalomátvételhez.

Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg

Mohammed […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/02/megusszak_fovesztes_nelkul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Milliókat költ a Kreml madárijesztésre

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/09/20/42_milliot_a_madarijesztoknek/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …