2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megtalálták a Pegasus nyomát a telefonokon, érik a botrány

Hirdetés

Megtalálták a Pegasus nyomát a telefonokon, érik a botrány

Hogy pontosan kik az érintettek, azt a hatóságok egyelőre még nem hozták nyilvánosságra. A Le Monde cikke szerint a France 24 egyik meg nem nevezett, vezető pozícióban lévő párizsi munkatársa is azok közt van, akiknek a készülékén már megtalálták a kémszoftvert. Az ő telefonszámát korábban szintén a botrányt kirobbantó nemzetközi nyomozás révén publikálták a több tízezres listában. 

A vizsgálat szerint a kémszoftver összesen három alkalommal hatolt be a telefonba: 2019 májusában, 2020 szeptemberében és 2021 januárjában. 

A France24 munkatársán kívül eddig a Mediapart nevű oknyomó lap két újságírójáról – Edwy Plenel-ről és Lenaïg Bredoux-ról – közölték, hogy ők is azok közt vannak, akiket lehallgattak a Pegasusszal. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/30/megtalaltak-a-pegasus-nyomat-a-telefonokon-erik-a-botrany-franciaorszagban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Az augusztus 15-ei hatalomátvétel előtt több befolyásos közösségi média felhasználó is volt Afganisztánban, akik nyíltan …