2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megszűnik a Covid-veszélyhelyzet Amerikában

Hirdetés

Megszűnik a Covid-veszélyhelyzet Amerikában

Sok európai ország már 2021-ben megszüntette a veszélyhelyzetet, az Egyesült Államokban azonban ez a mai napig érvényben maradt. A legfrissebb bejelentés szerint hivatalosan május 11-én szűnne meg a veszélyhelyzet. A hivatalos indoklás szerint ennek oka az új, de már jó ideje domináló variáns, vagyis az omikron viszonylag enyhe mivolta, ami persze nem a fertőzőképességre, hanem sokkal inkább a variáns által okozott betegség súlyosságára vonatkozik.

Az amerikai közegészségügyi szakértők ennek ellenére nem mindannyian nézik jó szemmel a szövetségi kormány által tervezett enyhítéseket. 

Hirdetés

Több szakértő arra hívja fel a figyelmet, hogy naponta még mindig több száz ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe, illetve annak szövődményeibe Amerikában. Ez persze már jóval elmarad a járvány csúcspontján észlelt napi 3000 koronavírus-áldozattól, ennek ellenére nem szabad elfelejtkezni a több mint 1 millió halálesetről az Egyesült Államokban, amelyeket koronavírus idézett elő.

Májustól nem kell oltás

Az intézkedés a magyarok számára elsősorban attól lesz jelentős, hogy májustól külföldiként is védőoltás nélkül utazhatnak majd az Egyesült Államokba. Ennek persze a szerb teniszcsillag, Novák Djokovics is örül, hiszen ez azt jelenti, hogy részt vehet majd a következő US Openen. A közismerten oltásellenes teniszező ugyanis emiatt tavaly sem az amerikai, sem pedig az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nem tudott részt venni, sőt az utóbbi helyszínről még botrányos körülmények között <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/02/megszunik-a-covid-veszhelyzet-amerikaba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megbukott az orosz határozattervezet az Északi Áramlatnál történt robbanás kivizsgálásáról

Megbukott az orosz határozattervezet az Északi Áramlatnál történt robbanás kivizsgálásáról

Az előterjesztést egyedül Oroszország, Kína és Brazília támogatta, míg a testület 12 másik tagja tartózkodott. …