2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megszületett a döntés, teljes lezárás jön Szlovákiában

Hirdetés

Megszületett a döntés, teljes lezárás jön Szlovákiában

Két hétig tartó lezárást jelentettek be Szlovákiában, bezárnak az éttermek, valamint a nem létszükségletet jelentő boltok, az iskolák egyelőre nyitva maradnak – számolt be az Új Szó.

Richard Sulík gazdasági miniszter bejelenése szerint az új járványellenes intézkedéseket egy tárcavezető, Veronika Remišová kivételével az összes miniszter támogatta. A döntést tíz nap után fogják újraértékelni. Sulík hozzátette, ezt követően pártja, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) támogatni fogja, hogy az oltottak bizonyos előnyöket élvezhessenek az oltatlanokkal szemben.

Richard Sulík

Richard Sulík

Hirdetés

Fotó: Martin Divisek / MTI / EPA

Az iskolákban egyelőre csak a kötelező tesztelést írták elő, bár a kormánykoalíció másik tagja, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) és a Család Vagyunk (Sme Rodina) miniszterei a bezárást is szorgalmazták. A Körkép úgy tudja, a regionális közegészségügyi hivatalok kezében lesz a döntés, hogy melyik oktatási intézményt zárják be a járvány függvényében.

A honvédségnek is szerepe lesz

A kormányhatározat értelmében továbbá ezer katonát mozgósít a hadsereg naponta a koronavírus elleni intézkedések hatékony érvényesítése céljából. A katonák főleg a közegészségügyi hivatalok kapacitásait erősítik meg, többen a kórházakban teljesítenek majd szolgálatot.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/24/szlovakia-koronavirus-lezaras-oltottak-oltatlanok-jarvanyugyi-szigoritas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Visszaadja a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, és elhagyja …