2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megszólalt Kim Dzsongun húga, több tiszteletet vár

Hirdetés

Megszólalt Kim Dzsongun húga, több tiszteletet vár

Észak-Korea lépéseket tesz a Dél-Koreával való kapcsolatok javítása érdekében és akár a vezetők közötti csúcstalálkozó lehetőségéről is hajlandó egyeztetni, amennyiben Dél-Korea felhagy az ellenségeskedéssel és kettős mérce alkalmazásával – jelentette ki szombaton az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapártban magas tisztséget betöltő Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga.

Kim azután beszélt erről ismét, hogy egy nappal korábban hasonló nyilatkozatot tett arról: Phenjan hajlandó folytatni a tárgyalásokat Szöullal bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A Korea-közi ügyek kezeléséért felelős Kim legutóbbi nyilatkozatában bírálta Dél-Koreát amiatt, hogy provokációknak nevezte a nem régi észak-koreai fegyverkísérleteket. Phenjan gyakran vádolja Szöult képmutatással amiatt, hogy miközben korszerű fegyvereket vonultat fel, tárgyalásokat szorgalmaz a feszültség csökkentése érdekében a megosztott Koreai-félszigeten.

Kim felszólította Dél-Koreát, hogy hagyjon fel „az igazságtalan kettős mércéivel, ellenséges politikájával (Észak-Koreával szemben), különféle előítéleteivel és ellenséges megjegyzéseivel”, amelyek a bizalmat rombolják, amennyiben azt akarja, hogy Észak-Korea reagáljon a kapcsolatok javítását szorgalmazó felszólításaira.

Hirdetés

A magas rangú észak-koreai tisztségviselő szerint nincs szükség arra, hogy Észak- és Dél-Korea egymás hibáztatásával vesztegesse az időt, és szócsatába bonyolódjon egymással jelenleg. Hozzátette, a kétoldalú kapcsolatok jövője azoktól a döntésektől függ, amelyeket Dél-Korea hoz.

Kim elmondta egyúttal, hogy érdeklődéssel nyugtázta a Dél-Koreában zajló élénk vitát azzal kapcsolatban, hogy ismét szóba került a koreai háború hivatalos lezárásának lehetősége. Kim állítása szerint érezte, hogy ellenállhatatlanul erős a dél-koreai közegben uralkodó légkör aziránt, hogy elmozdítsák a Korea-közi kapcsolatokat a holtpontról, és békét, stabilitást teremtsenek a lehető leghamarabb. Mi is erre vágyunk – tette hozzá az észak-koreai tisztségviselő.

Mun Dzse In dél-koreai elnök a héten ismét szorgalmazta, hogy hivatalosan, közös nyilatkozatban zárják le az 1950 és 1953 közötti koreai háborút,

amelynek csak fegyverszüneti egyezmény vetett véget, így a két ország hivatalosan a mai napig hadban áll egymással. Phenjan a napokban hosszú […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/25/kim-jo-dzsong-eszak-korea-del–korea-tisztelet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

Kyrsten Sinema, Arizona állam szenátora számos olyan támogatótól megkapta a törvény által engedélyezett legmagasabb összegű …