2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megszólalt az orosz külügy az ENSZ-ben: Ukrajna totalitárius, fasiszta állam lett

Hirdetés

Megszólalt az orosz külügy az ENSZ-ben: Ukrajna totalitárius, fasiszta állam lett

A politikus nyitásként arról beszélt, hogy megpróbálták ráerőltetni az „orosz agresszió” eszméjét. Ezután Ukrajna és Oroszország történelmi kapcsolatáról beszélt.

Nincs kétségünk afelől, hogy Ukrajna totalitárius, fasiszta állam lett

– mondja Szergej Lavrov, aki élesen bírálta a Nyugatot, amiért Ukrajna szövetségesei felszerelést biztosítanak Kijevnek. Ez „nyílt rasszizmus” volt – idézte őt az Independent.

Szergej Lavrov állítása szerint Donyeckben békés polgárokat értek ukrán lövések. Úgy látja, Kijev megtagadja az alapvető jogokat a nagyrészt orosz ajkú lakosságtól, majd hozzátette, „aggódik az Ukrajna által fogságba ejtett orosz katonák sorsa miatt”. A külügyminiszter továbbá kijelentette, nem bízik a Nemzetközi Törvényszék munkájában – írja a Sky News.

Hirdetés

Azt is állította, hogy Ukrajna és szövetségesei – Németország, Franciaország és az Egyesült Államok – megpróbálnak „teljesen más narratívát ránk erőltetni az orosz agresszióról” – írja az al-Dzsazíra angol nyelvű kiadása.

Szergej Lavrov azzal érvelt, hogy a Nyugat ahelyett, hogy meggyőzte volna Kijevet a donbászi háborút 2014-ben lezáró minszki megállapodások végrehajtásáról, „cinikusan figyelmen kívül hagyta” Ukrajna elnyomó intézkedéseit a Donbászban.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/22/haboru-ukrajna-oroszorszag-szergej-lavrov-ensz-kozgyules/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem lesznek vidámak a nyugdíjas nők Svájcban

Nem lesznek vidámak a nyugdíjas nők Svájcban

Az előzetes eredmények szerint a voksolók 51 százaléka támogatta a nyugdíjalap stabilizálását szolgálni hivatott kezdeményezést. Az …