2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megrekedtek az iráni atomprogram egyeztetései az Egyesült Államokkal

Hirdetés

Megrekedtek az iráni atomprogram egyeztetései az Egyesült Államokkal

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) bécsi székhelyén tavaly áprilisban kezdődtek meg az iráni atomprogramról szóló 2015-ös hathatalmi megállapodás megmentését célzó tárgyalások. Irán és az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja (Egyesült Államok, Kína, Oroszország, Franciaország és Nagy-Britannia), valamint Németország 2015-ben abban állapodott meg, hogy Irán nukleáris tevékenységének korlátozása fejében fokozatosan enyhítik, feloldják a Teherán ellen bevezetett büntetőintézkedéseket.

Az Egyesült Államok 2018-ban kilépett a szerződésből, és újból bevezette az iráni gazdaságot fojtogató szankciókat. Erre válaszul Irán is felhagyott azzal, hogy tartsa magát az atomalkuban rögzített kötelezettségeihez.

Teherán kész akár már ma folytatni az iráni atomalku felélesztését célzó egyeztetéseket, amennyiben Washington is teljesíti a kötelezettségeit

– szögezte le Szaíd Hatibzadeh, majd így folytatta: a tárgyalások sikere az összes, Iránt sújtó nemzetközi szankció feloldásától függ.

Hirdetés

Az iráni hívők mekkai zarándoklatával kapcsolatos kérdésre a szóvivő elmondta, hogy egyelőre korai lenne Irán rijádi, illetve Szaúd-Arábia teheráni nagykövetségének újranyitásáról beszélni.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/20/iran-egyesult-allamok-atomprogram-szaid-hatibzadeh/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …