2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megölték a szállodát elfoglaló terroristákat a szomáliai fővárosban

Hirdetés

Megölték a szállodát elfoglaló terroristákat a szomáliai fővárosban

A beszámoló szerint a 21 órán át tartó ostrom során nyolc civil meghalt, és egy rendőr is életét vesztette, de 60 embert sikerült sértetlenül kimenteni a Villa Rose Hotelből. Az al-Shabaab szélsőséges csoport terroristái vasárnap támadták meg a hotelt. 

A szélsőségesek rádióadójukon közölték, hogy harcosaik támadást intéztek a Villa Rose nevű szálloda ellen. A hotel éttermét kormányzati és biztonsági tisztségviselők is gyakran látogatják.

A főváros központjában, az elnöki palota közelében található hotelt kormányzati tisztségviselők és parlamenti képviselők is gyakran látogatják, és internetes oldala szerint a szomáliai főváros legbiztonságosabb épületének számít – írja az MTI.

A rendőrségi akció idején a szállodához futó összes utcát lezárva tartották a biztonsági erők, és számos polgári személyt is evakuáltak a területről. Szemtanúk beszámolói szerint a hotelbe behatoló dzsihadisták egyebek között egy belső robbantás révén próbálták kiszorítani az épületből a semlegesítésükre kivezényelt biztonságiakat.

Hirdetés

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab iszlamista milícia jelentkezett, amely 15 éve próbálja megdönteni a szomáliai kormány hatalmát. Az Afrikai Unió szomáliai részlege a Twitteren gratulált a szomáliai kormánynak a sikeresen végződött akcióhoz.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/28/szomalia-terrorizmus-szalloda-elfoglalas-al-shabaab-mogadishu-rendorseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A korrupcióból kimaradt baloldali EP-képviselők is szégyellik magukat a brüsszeli botrány miatt

A brüsszeli korrupciós botrány egyre dagad, és míg az igazságszolgáltatás teszi a dolgát, addig a …