2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megölt egy embert az orvos, aki idegmérget fecskendezett az infúziós zsákokba

Hirdetés

Megölt egy embert az orvos, aki idegmérget fecskendezett az infúziós zsákokba

Raynaldo Rivera Ortiz Jr.-t szerdán tartóztatták le egy büntetőfeljelentés alapján, amely szerint halálos kimenetelű, fogyasztói termékkel való visszaélést és szándékos gyógyszerhamisítást követett el. Ha elítélik, akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.

A büntetőfeljelentés szerint Ortiz egyik 55 éves munkatársa június 21-én meghalt, közvetlenül azután, hogy kiszáradás miatt egy infúziós zacskóval kezelte magát, amelyet a sebészeti központból származó sóoldatnak hitt. A boncolás megállapította, hogy a nő halálát a bupivakain halálos dózisa okozta, egy idegblokkoló gyógyszer, amelyet gyakran használnak érzéstelenítéshez.

Augusztus 24-én egy 18 éves férfi páciens került életveszélybe egy rutinműtét során, ezért intubálták és intenzív osztályra szállították. A műtétje során használt sóoldatos zacskóból származó folyadék kémiai elemzése bupivakain, a stimuláns adrenalin és a helyi érzéstelenítő lidokain jelenlétét mutatta ki, olyan gyógyszerekét, amelyek az ügyészség szerint a beteg hirtelen fellépő tüneteit okozhatták, írja az <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/16/infuzio-idegmereg-orvos-buncselekmeny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

12 nap után egy folyóban találtak meg egy eltűnt gyereket Japánban

A kislány szeptember 23-án tűnt el. Egy meleg, átlagos szeptemberi napon, nem sokkal dél előtt …