2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megoldódott a Winterberg-rejtély

Hirdetés

Megoldódott a Winterberg-rejtély

Az északkelet-franciaországi Aisne megyében, a Chemin des Dames (Hölgyek útja) nevű hegygerinc oldalában a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség (VDK) folytatott kutatásokat a héten a francia hatóságok segítségével. Pénteki közleményük szerint a fúrásokkal sikerült azonosítani egy üreget, amely „csaknem bizonyosan” a tömegsírrá vált alagút részét képezi.

Az üregbe bevezettek egy kamerát, de a rossz látási körülmények nem tették lehetővé a pontos képalkotást – közölték a szakemberek, akik szerint csak nehézgépekkel lehetne bejutni az „elfeledett tömegsírba”.

A hatósági kutatómunkára egy évvel azután került sor, hogy egy amatőr francia régész és fia tavaly felfedezte az „elfeledett tömegsírt”, és háborús relikviákat, köztük egyenruhafoszlányokat, váll-lapokat, II. Vilmos császár arcképével díszített zsebtükröket hozott a felszínre.

Hirdetés

A héten folytatott, hétfőtől csütörtökig tartó kutatásnak nem volt célja az alagútban meghalt katonák földi maradványainak kiemelése, az odaveszett katonák tömegsírját valószínűleg emlékhellyé alakítják – […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/07/elso-vilaghaboru-winterberg-alagut-tomegsir/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több szurkolót is letartóztatott a rendőrség a hétvégi incidens miatt Horvátországban

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több szurkolóját is letartóztatta a rendőrség a hétvégi incidens miatt – …