2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megkezdődtek a parlamenti választások Malajziában

Hirdetés

Megkezdődtek a parlamenti választások Malajziában

A több mint 21 millió malajziai szavazópolgáron múlik, hogy a 2018-as választásokon meglepő győzelmet arató Pakatan Harapan (PN), a Remény Szövetsége nevű ellenzéki tömörülés nyeri-e el a parlamenti többséget, vagy a több mint 60 éven keresztül kormányzó Barisan Nasional (BN, Nemzeti Front) nevű koalíció kerül ki győztesként – írja az MTI.

Az ország 13 tagállamából háromban a parlamenti választásokkal együtt helyhatósági választásokat is tartanak. A parlamenti választások normális esetben 2023 májusában lettek volna esedékesek, a szavazás napját azonban előre hozták, miután Iszmail Szabri miniszterelnök október 10-én feloszlatta a parlamentet.

Az országban több éve húzódó politikai válságot nehezíti az egyre növekvő megélhetési válság, de az infláció és a súlyosbodó szegénység is problémákat okozhat az új kormánynak. A reformista ellenzéki koalíciót vezető, 75 éves Anwar Ibrahim előtt két évtizedes küzdelem után […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/19/malajzia-parlamenti-valasztas-pakatan-harapan-remeny-szovetsege-barisan-nasional/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Földcsuszamlás Kamerunban, több ember meghalt

A mentési munkálatok folyamatban vannak, a katasztrófa további áldozatai után kutatnak – mondta újságíróknak a …