2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megkezdődött az európaiak evakuálása Új-Kaledóniából

Hirdetés

Megkezdődött az európaiak evakuálása Új-Kaledóniából

A helyzet továbbra is nagyon nehéz a szigetlakók számára, különösen a székhely, Nouméa térségében − ismertette Marie Guévenoux tengerentúli területekért felelős miniszter. Hozzátette: továbbra is érvényben van a rendkívüli állapot.

A két hete kitört zavargásokban eddig heten vesztették életüket. Az erőszakba fulladó tiltakozások azt követően törtek ki, hogy a francia kormány szavazati joggal ruházta fel a terület több ezer olyan lakosát, aki legalább tíz éve él ott, és ezt az őslakosok a központi befolyás növelésére tett kísérletként értékelték. A központi kormányzat jelentős csendőri erősítést vezényelt a térségbe a helyzet lecsillapítására − írta meg az MTI. 

Szombaton mindenekelőtt

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/26/uj-kaledonia-franciaorszag-evakualas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Boldoggá avatták a kommunisták által meggyilkolt katolikus papot

Az Isteni Irgalmasság-bazilikában bemutatott szentmisén Ferenc pápát Marcello Semeraro bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa …