2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megkezdődött a százharminc halottat követelő párizsi terrortámadás elkövetőinek pere

Hirdetés

Megkezdődött a százharminc halottat követelő párizsi terrortámadás elkövetőinek pere

A most kezdődő lesz a legnagyobb szabású tárgyalás a modern kori francia igazságszolgáltatás történetében. A fő vádlott az egyetlen életben maradt merénylő, Salah Abdeslam és 13 másik társa, aki segítette a gyilkosokat tervük végrehajtásában. Összesen húsz embert vádolnak, közülük hatot távollétükben. A vád gyilkosság, bűnpártolás és terrorista-összeesküvés. A legtöbbjükre, beleértve Abdeslamot is, életfogytiglani börtön vár. 

A következő kilenc hónapban száznegyven napon lesznek meghallgatások. Ezernyolcszáz túlélőt, illetve az áldozatok hozzátartozóit hallgatják meg a bírák, mellettük 330 ügyvéd megszólalásával számolnak. Mintegy háromszáz szemtanú beszámolóját is meghallgatják, köztük lesz az akkori francia államfő, François Hollande is.  Hollande nagyon fontos eseménynek tartja A tárgyalást, aki háborús cselekményként hivatkozott a mészárlásra.

A 2015. november 13-án egy párizsi stadion, több bár és étterem, valamint a Bataclan koncertterem elleni támadás elkövetését az Iszlám Állam vállalta. Az este fél 10-kor kezdődött, különböző helyszíneken végrehajtott támadásban egy stadionnál gyilkoltak, egy másik halálosztag a belvárosban lövöldözött bárokban és vendéglőkben, míg egy harmadik terroristasejt betört a Bataclan koncertterembe – ahol éppen koncert volt –, és válogatás nélkül lövöldözni kezdtek. Csak ezen a helyszínen kilencven embert öltek meg. A támadókkal a rendőrök végeztek, kivéve Abdeslamot, akinek sikerült elmenekülnie.

A párizsi terrortámadás tárgyalása 2018. február 5-én

Hirdetés

A párizsi terrortámadás tárgyalása 2018. február 5-én

Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / Getty Images

A tárgyalást egy külön erre a célra kialakított helyen tartják a francia főváros központjában található szigeten, az Île de la Citén. A helyszínt és környékét szinte légmentes lezárta a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/08/parizs-terrorista-aldozat-bataclan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Nem hisz újabb hidegháborúban az amerikai elnök. Egy magas rangú washingtoni kormányzati tisztségviselő szerint Joe …