2020. május 26., keddMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.26. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megkeseredett bennem minden, de kiállok újra a balkonomra

Hirdetés

Megkeseredett bennem minden, de kiállok újra a balkonomra

Maurizio Marchini napok óta nem énekel. Az utolsó dal, amit erkélyéről előadott a környék lakóinak, Schubert Ave Mariája volt. Barátja Paolo Biancalani emlékére énekelte el, aki belehalt a koronavírusba, mesélte el az Indexnek a tenor a firenzei karanténból.

Hirdetés

“Azért csatlakoztam én is a sok-sok városra kiterjedő mozgalomhoz, mert láttam, hogy az emberek jobb kedvűek lesznek ettől. És láttam, hogy energiát adok nekik azzal, hogy énekelek. De ahogy az olaszországi helyzet egyre tragikusabb és súlyosabb lett, és egyre több halottunk van, úgy döntöttem, hogy felhagyok a napi énekléssel. Az Ave Maria volt az utolsó, amit énekeltem, amikor elveszítettem egy nagyon közeli barátomat. A vírus vitte el. Paolo olyan volt nekem, mintha az apám lett volna. És még el sem búcsúztathattam, mert tilos temetéseket tartani” – mondta.

Ének az erkélyen

Paolo mélyen vallásos ember volt, akinek az özvegye sem lehetett ott a sírja mellett, de a halálos ágya mellett sem. “Ettől akkor megkeseredett bennem minden. Elsirattam az Ave Mariával, de nem vitt rá a lélek, hogy másnap, harmadnap is kiálljak az erkélyre. De holnap már újra kiállok. Igaz, nagyon nehéz szívvel.“

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/27/olasz_enekes_erkely_koronavirus_firenze/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy kerthelyiségben kapták rajta a rendőrök az osztrák elnököt

Egy kerthelyiségben kapták rajta a rendőrök az osztrák elnököt

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Bocsánatot …