2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mégis azonosíthatják a tengerbe csapódott maláj gép maradványainak helyszínét?

Hirdetés

Mégis azonosíthatják a tengerbe csapódott maláj gép maradványainak helyszínét?

A maláj légitársaság Boeing 777-ese Kuala Lumpurból indult Pekingbe. A legénységgel együtt 239-en utaztak a fedélzetén. Az MH370-es járat több mint egy évtizede, 2014. március 8-án, 38 perccel az indulás után tűnt el a radarokról, miközben a Dél-kínai-tenger felett repült. A legvadabb elméletek keringenek sorsáról, az eltűnés oka és helye azonban máig rejtély.

A repülés előtt feltöltött extra üzemanyag és oxigén bizonyítja, hogy a maláj légitársaság MH370-es járatának pilótája tíz éve öngyilkos szándékkal emelkedett a magasba – állítja egy brit szakértő, aki maga is részt vett a nyomozásban, korábban pedig Boeing 777-est vezetett.

Simon Hardy szerint a megtébolyult pilóta tudatosan az Indiai-óceán déli részének egyik mély árka fölé irányította az utasszállítót, ahol az állandó rengések kiváltotta sziklaomlások mindörökre maguk alá temetik a gép maradványait – az utasokkal és a személyzettel együtt. A Cardiffi Egyetem kutatói ezzel szemben azt állítják:

nem kizárt, hogy mégis sikerül megtalálni a Boeinget a hullámsírban.

Hirdetés

Hidrofonokból – víz alatti mikrofonokból – származó adatok utólagos elemzésével találtak egy hat másodperces hangfoszlányt, amit nagy valószínűséggel azokban a pillanatokban rögzítettek, amikor a repülő vélhetően az Indiai-óceánba zuhant, miután […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/23/malajzia-mh370-utasszallito-eltunt-rejtely-cardiff-kutatok-hidrofon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …