2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mégis a vuhani laborból szabadult el a járvány?

Hirdetés

Mégis a vuhani laborból szabadult el a járvány?

Már javában tombolt a koronavírus a világban, amikor az Egyesült Államok hírszerzése leszámolt az emberiséget leginkább foglalkoztató egyik mítosszal. Politikusok, tudósok és persze a média megmondóemberei is megosztottak voltak a kérdésben: a gyorsan terjedő vírus a természet szüleménye, vagy éppen egy titkos kormányzati terv áll a hátterében? Mígnem tavaly áprilisban a Nemzeti Hírszerzés Igazgatója (DNI) jelentésében – látszólag – pontot tett a vita végére.

A széleskörű tudományos konszenzus alapján nem megalapozott a feltételezés, mely szerint a vírust mesterségesen hozták volna létre

– írta a szervezet.

Hirdetés

Ezzel a legérzékenyebb ponton érte találat Donald Trumpot, aki nyilatkozataiban a SARS-CoV-2-őt következetesen „Kína-vírusnak” nevezte. Az Egyesült Államok korábbi elnöke a járvány kezdetétől azt hangoztatta, hogy a vírus valójában nem Vuhan városának piacáról, hanem a közelben fekvő kutatólaboratóriumból szivárgott ki.

Mivel az elnökválasztásra készülő Trump kampányát nagyrészt Pekinggel szembeni, kemény diplomáciájára építette, a „labor-teória” megfúrásával saját hírszerzőközössége is hozzájárultak választási kudarcához.

Ennek tükrében különösen érdekes, hogy az elmélet most újult erővel tért vissza. Joe Biden demokrata elnök a múlt héten a nyilvánosság előtt arra utasította az amerikai hírszerzést, hogy kilencven napon belül álljanak elő egy új jelentéssel a vírus eredetével kapcsolatban. Az ügy hátterében egy Wall Street Journalben megjelent cikk áll. A New York-i lap hírszerzői információra hivatkozva azt írta, hogy  Kínában  már 2019 novemberében észleltek a Covid-19 megbetegedéshez hasonló tüneteket. Értesülésük szerint a Vuhan virológiai laboratórium három kutatója betegedett meg, még azt megelőzően, hogy a vírus a titokzatos intézmény falain kívül is felbukkant volna. A Wall Street Journal megkérdezte a Biden-kormány Nemzeti Biztonsági Tanácsát, amely válaszul annyit közölt: továbbra is komoly kérdéseik vannak a járvány kezdeti időszakát illetően, közöttük a megjelenésének körülményeire vonatkozóan is. Biden három nappal a cikk megjelenését követően állt a sajtó elé, majd sürgette meg az amerikai hírszerzést.

Bár a tavaly áprilisban megjelent, Trumpot cáfoló hírszerzési jelentés óta bőven volt idő […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/02/kina-vuhan-covid-koronavirus-trump-biden-cia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halálos mérget árul vakcinaként a maffia

Halálos mérget árul vakcinaként a maffia

A bűnszervezetek által biztosított uzsorakölcsönök, akárcsak egy polip csápjai, valósággal fojtogatják az olasz gazdaságot, aki …