2020. szeptember 27., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Meghalt egy éhségsztrájkoló emberi jogi ügyvédnő Törökországban

Meghalt egy éhségsztrájkoló emberi jogi ügyvédnő Törökországban

Meghalt egy Törökországban bebörtönzött, éhségsztrájkoló emberi jogi ügyvédnő, aki drámai tiltakozásával azt akarta elérni, hogy tisztességes bírósági tárgyalást tartsanak mind az ő, mind 17 kollégája ügyében, írja az MTI a Haladó Ügyvédek Szövetsége nevű török szervezet közlése alapján.

A 42 éves Ebru Timkit csütörtök éjjel hunyt el egy isztambuli kórházban 238 napnyi éhségsztrájk után. Júliusban került kórházba, halálakor már csak 30 kilogramm volt.

Timkit és ugyancsak bebörtönzött társait azzal a váddal csukták le, hogy kapcsolatban állnak a Forradalmi Népfelszabadító Párt-Front (DHKP-C) nevű szélsőbaloldali csoporttal, amelyet egyaránt terrorista szervezetnek bélyegzett Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/28/meghalt_egy_bebortonzott_ehsegsztrajkolo_emberi_jogi_ugyved_torokorszagban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Háborús bűnökért kell felelniük a Koszovói Felszabadítási Hadsereg veteránjainak

Háborús bűnökért kell felelniük a Koszovói Felszabadítási Hadsereg veteránjainak

A Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) egykori tagjainak szövetségénél razziázott az Európai Unió koszovói igazságügyi és rendőri missziója …