2021. március 8., hétfőMa Zoltán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.08. Zoltán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Meghalt a Camorra vezére

Hirdetés

Meghalt a Camorra vezére

Elhunyt a hírhedt Camorra bűnszervezet egyik bebörtönzött vezetője Olaszországban – közölte a pármai bíróság. A sajtó értesülései szerint a 79 éves korában elhunyt Raffaele Cutolo a Nuova Camorra Organizzata (Újjászervezett Camorra) egyik alapító tagja volt. Úgy tudni, tüdőgyulladásban halt meg egy kórház fegyencek részére elkülönített részlegén.

A La Repubblica szerint Cutolo nevét „mindig is az Olasz Köztársaság történetének legsötétebb napjaival egy lapon fogják emlegetni”. A maffiózó az 1970-es és 1980-as évek véres bandaháborúinak egyik főszereplője volt.

A helyi újság tudomása szerint a számos bűncselekményt végrehajtó Cutolo az első gyilkosságát 22 évesen követte el a Camorra befolyási övezetének számító Nápoly közelében.

Cutolót 28 év fegyházra ítélték, szigorú korlátozásokkal, hogy ne irányíthassa a bűnszervezetet a fogságból. Egészsége az utóbbi időben rosszra fordult. Ügyvédje hasztalan próbálta a koronavírus-járványra hivatkozva elérni, hogy áthelyezzék házi őrizetbe.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/18/olaszorszag-maffia-camorra-raffaele-coutuno/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A 100 millió kubai vakcina sem elképzelhetetlen

A 100 millió kubai vakcina sem elképzelhetetlen

Négy koronavírus elleni oltóanyagot is fejlesztenek Kubában – írja a napi.hu. A fejlesztett oltóanyagok közül az …