2021. január 15., péntekMa Lóránt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.15. Lóránt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Meghaladta a százezret Bukarestben a fertőzöttek száma

Hirdetés

Meghaladta a százezret Bukarestben a fertőzöttek száma

Továbbra is a főváros térségében terjed leginkább a koronavírus-járvány Romániában. Az adatok szerint csütörtökön meghaladta a százezret Bukarestben az eddig azonosított fertőzöttek száma. A stratégiai kommunikációs törzs legfrissebb összegzése szerint az utóbbi napon országos szinten 4322 újabb fertőzést diagnosztizáltak, ezzel 630 ezer fölé emelkedett a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma.

Az új esetek egyharmadát Bukarestben és a főváros metropolisz-övezetének számító Ilfov megyében azonosítják.

Ilfov megyében 4,68 ezrelékes az utóbbi kéthetes lakosságarányos fertőzési ráta, ezt Bukarest követi, ahol az utóbbi két hétben a lakosság 4,1 ezrelékénél mutatták ki a fertőzést.

Hirdetés

A fővárosi térségen kívül már csak Temes, Kolozs, Brassó és Konstanca megye tartozik a vörös zónához, ahol a kéthetes fertőzési ráta még nem csökkent a lakosság három ezreléke alá. Az ország több mint fele immár sárga jelzésű térségnek számít, a 41 megye közül 16, köztük a három székelyföldi megye pedig zöld besorolásba került, vagyis az utóbbi két hétben a lakosok kevesebb mint másfél ezreléke fertőződött meg koronavírussal.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/31/bukarest_jarvany_romania_fertozes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lemondott a holland kormány

Lemondott a holland kormány

A Mark Rutte kormányfő vezette holland koalíciós kormány bejelentette lemondását a hónapok óta nagy port …