2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Meggyalázták a zsidó temetőt Ploiestiben

Hirdetés

Meggyalázták a zsidó temetőt Ploiestiben

Ismeretlen tettesek 16 síremléket döntöttek le a dél-romániai Ploiesti városának zsidó temetőjében. A rendőrség sírgyalázás miatt indított eljárást.

Az esetről csütörtökön értesítették a hatóságokat. A helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a ledöntött sírkövek közül három összetört.

Az újabb temetődúlás hírét Silviu Vexler, a romániai zsidó hitközség elnöke és parlamenti képviselője tárta közösségi oldalán a nyilvánosság elé:

Meggyaláztak egy zsidó temetőt, csaknem húsz sírkövet döntöttek le vagy törtek össze. Már megint. Egyike a legundorítóbb cselekedeteknek, ezúttal Ploiestiben. Milyen indítéka lehet valakinek síremlékeket tönkretenni, olyan emberek emlékét meggyalázni, akik nincsenek már közöttünk? A gyűlölet és butaság legundorítóbb, legképtelenebb formája ez: nem találok más magyarázatot erre a bűncselekményre.

Hirdetés

Vexler a korábbi hasonló esetekre utalva hozzátette: kíváncsi, hogy ezúttal az erős szél vagy a „szokásos kiskorúak” lesznek-e a felelősök.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/07/temetogyalazas-romania-antiszemitizmus-ploiesti-huszvaros/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vasárnap elnyerte a 120 tagú izraeli törvényhozás, a kneszet bizalmát az új koalíciós kormány – …