2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megfejtette a horvát média, hogy miért jó a magyaroknak náluk vásárolni

Hirdetés

Megfejtette a horvát média, hogy miért jó a magyaroknak náluk vásárolni

Élelmes nép a magyar, ez derül ki legalábbis a horvát média híradásaiból, amelyben arról írnak, hogy az alacsony élelmiszer- és üzemanyagárak mágnesként vonzzák a magyarokat. Nemrég az Index is beszámolt az ATV riportja alapján arról, hogy mennyire különböznek a két országban meghatározott árak.

Az ATV hírműsorának munkatársai először egy baranyai szupermarketben vették meg a zóna adag paprikás krumpli alapanyagait. A polcokon nem találtak hatósági áras burgonyát, így kénytelenek voltak a drágább fajtából vásárolni. Ez nagyjából 70 forint többletköltséget jelentett számukra.

A HÁROM ALAPANYAGÉRT ÖSSZESEN 913 FORINTOT FIZETTEK A BARANYAI BEVÁSÁRLÓKÖZPONTBAN.

Hirdetés

Ezután eurót váltottak, majd átutaztak Horvátországba, a határtól 2-3 kilométerre található Alsómiholjácra. Az ottani egyik üzletben ötfajta burgonya közül választhattak a vásárlók, ezek ára nagyjából azonos volt. Egy kilogramm krumpli átszámítva 260 forintba került. Virsliből csak 90 százalékos hústartalmút találtak, így ebből vásároltak. Amit ott vásároltak, az 400 forintos árfolyamon átszámítva 556 forint volt, tehát ez azt jelenti, hogy 40 százalékkal drágábban vásároltak be otthon, mint a szomszédos Horvátországban.

Külön hírblokk a magyar vásárlásturizmusról

A jelenség olyannyira feltűnő lett Horvátországban, hogy egy külön hírblokkot szentelt neki több média is, köztük a magyar kormánnyal szemben már többször ellenséges horvát Index nevű napilap is. A lap arra is kereste a választ, hogy mi az oka a megnövekedett forgalomnak, amelynek egyik fő okaként nevezték meg, hogy az EU-ban a legnagyobb áremelkedést Magyarország produkálta.

2022 decemberében az infláció elérte a 25 százalékot, ami jóval magasabb, mint a balti államokban, amelyek gazdaságilag és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/23/horvatorszag-magyarorszag-vasarlas-uzemanyag-orban-viktor-aremelkedes-uzemanyag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van mivel válaszolnunk – keményen reagált Putyin a nyugati fegyverszállítmányokra

“Akik arra számítanak, hogy legyőzik Oroszországot a csatatéren, úgy tűnik, nem értik, hogy egy modern …