2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megállíthatatlanul nyomulnak előre a tálibok Afganisztánban

Hirdetés

Megállíthatatlanul nyomulnak előre a tálibok Afganisztánban

Újabb, stratégiailag fontos körzetet foglaltak el a tálibok Afganisztánban, ami megnyitotta az utat a tovább előrenyomulás előtt a környékbeli területekre. Az északi Tahár tartomány Iskimis körzete heves harcok után esett el, a kormányerőknek elfogyott a lőszerük és légi támogatás sem érkezett. 

A körzet azért fontos a szembenálló felek számára, mert négy másik körzetet kapcsol össze, tehát felgyorsíthatja a tálibok offenzíváját. Az iszlamisták nem is haboztak, csütörtökön meg is kezdték egy másik tahári körzetet ostromát. 

A tálibok az elmúlt napokban hadi sikerek sorozatát könyvelték el, körzeteket foglaltak el Gazni, Farjáb és Ghor tartományban. Amióta az Egyesült Államok és más NATO-tagországok május 1-jén megkezdték katonáik kivonását az országból, legalább tizenöt körzetet foglaltak el. Sajtóértesülések szerint a Pentagon már azt fontolgatja: engedélyt kér Kabultól arra, hogy légicsapásokat hajtson végre az afgán biztonsági erők támogatására, ha veszélybe kerül Kabul vagy más nagyobb afganisztáni város.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/11/megallithatatlanul-nyomulnak-elore-a-talibok-afganisztanban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonötre nőtt a közép-kínai Hupej tartomány Sijen városában történt gázrobbanás halálos áldozatainak száma − adta hírül az …