2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Még többen szereztek súlyos sérüléseket elektromos rollerek miatt Romániában

Még többen szereztek súlyos sérüléseket elektromos rollerek miatt Romániában

Rendőrségi kimutatások szerint tavaly már 155 súlyos beleset történt az elektromos rollerekkel – az előző évi 75-tel szemben –, ezekben 8 személy életét vesztette, 131 súlyos, 5 pedig könnyebb sérülést szenvedett.

Átlagosan 10-ből kilenc esetben a rollerező okozta a balesetet a közlekedési szabályok megsértésével,

például azzal, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, hirtelen irányt változtatott, elmulasztotta az elsőbbségadást vagy forgalommal szemben közlekedett.

Hasonlóan magas (több mint 80 százalékos) arányban a rollerezőket terheli a felelősség az 1097 könnyebbnek minősített balesetnél is, amelyek 919 könnyű személyi sérüléssel végződtek.

A biztosítók közleménye felhívta a figyelmet, hogy megjelentek az elektromos rollerre vagy kerékpárra köthető felelősségbiztosítások, amelyek a rollerezők baleseténél keletkezett károk megtérítését tartalmazzák, a sérülésekkel járó balesetnél azonban az egészségügyi ellátás költségeinek fedezésére csak az ilyen esetekre is kiterjedő baleset- és életbiztosítások jelenthetnek megoldást.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/07/romania-elektromos-roller-balesetveszely-biztositas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …