2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Még mindig nincs megegyezés az RMDSZ és az EMSZ között

Még mindig nincs megegyezés az RMDSZ és az EMSZ között

Megegyezés nélkül zárultak le a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) tárgyalásai a két politikai szervezet választási és hosszabb távú együttműködése kapcsán – közölte a harmadik tárgyalási forduló után Toró T. Tibor, az EMSZ tárgyaló delegációjának egyik vezetője. Erről az MTI számolt be csütörtökön.

Elmondta, nemcsak parlamenti helyekről, hanem elvek rögzítéséről is szerettek volna megállapodni az RMDSZ-szel, ám tárgyalópartnereik ezeket egyelőre nem fogadták el. Állítása szerint azt az ígéretet kapták, hogy javaslataikat az RMDSZ pénteken a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) elé terjeszti, de a vezetők viszonyulása alapján nem látnak számottevő esélyt arra, hogy a testület ezeket el is fogja fogadni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/15/rmdsz_emsz_targyalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szigorú korlátozások léptek életbe Walesben a koronavírus miatt

Életbe léptek péntek este Walesben a csaknem teljes zárlattal felérő, több mint két hétig tartó …