2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Még legalább négy évig rekord gázárakat számolnak a németek

Még legalább négy évig rekord gázárakat számolnak a németek

A német kormány várakozásai szerint a gázárak legalább 2027-ig magasak maradnak, ezért további sürgősségi intézkedésekre lesz szükség – derült ki a német kormányzat minap jóváhagyott jelentéséből. Ebben konkrétan 50 euró körüli megawattórás (nagyjából 95 köbméter) gázárról írnak. 

A szakértői feltételezések szerint az áralakulás ezt követően lassan normalizálódik, és csak négyéves távon tér vissza a válság előtti szintre.

A legerősebb európai gazdaság volt az egyik legnagyobb kárvallottja az orosz gázszállítások tavalyi korlátozásának – véli a Bloomberg, és ezért a kormányjelentés szerint Berlinben továbbra is árgus szemmel figyelik a piaci fejleményeket, hogy az újabb lehetséges problémákat idejekorán felismerjék.

Nem titok, hogy a német gazdaság ereje az elmúlt évtizedekben az olcsó orosz gázban rejlett. 

Az árkockázatok csökkentését célzó intézkedések között szerepel egyebek között a megújuló energia fokozott használata, az LNG-terminálok bővítése és a hidrogén-infrastruktúra kiépítése is. 

A német kormány eddig idén 22,7 milliárd euró áram- és gáztámogatást fizetett ki a fogyasztói terhek enyhítésére, ám végleges számok csak év végére várhatók. Az ipari nagyfogyasztók 6,4 milliárd euró állami támogatást kaptak a német gazdasági minisztérium szerint. 

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230817-magas-gazar-nemteorszag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Csámcsogva zabálják magukat tele a kamera előtt, és ezt milliók nézik – videók

Ma már beépült a köztudatba az ASMR jelenség. Ez az autonóm szenzoros meridián válasz rövidítése, …