2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / „Még azt sem engedték, hogy elbúcsúzzak” – egy ukrán kisfiú küzdelmei, hogy találkozhasson az anyukájával

Hirdetés

„Még azt sem engedték, hogy elbúcsúzzak” – egy ukrán kisfiú küzdelmei, hogy találkozhasson az anyukájával

Stuart Ramsay, a Sky News riportere egy olyan ukrajnai városról számol be, amely visszatért a normális kerékvágásba. Azonban a város gyermekei többet szenvedtek, mint bárki másnak kellene.

Eltekintve az útlezárásoktól és a fegyveres egyenruhásoktól, akik az autónkat ellenőrzik, Ukrajna bizonyos részein – állítása szerint – ránézésre nagyon könnyű elfelejteni, hogy háború van. A szülők gyermekeikkel a hátukon sétáltak éttermekbe és kávézókba, játszottak a játszótereken, vagy várták, hogy a nagyobb testvérek befejezzék az iskolát, és újra a családhoz csatlakozzanak.

Ebben a látszólagos normalitásban vannak olyan gyermekek, akik olyan dolgoknak voltak szemtanúi, amelyeknek soha nem lett volna szabad.

Hirdetés

Olekszandr „Szása” Radcsuk egy olyan kisfiú, akitől elszakították az oroszok a családját. Egy évvel ezelőtt az orosz katonák Mariupolban elvették az édesanyjától a 12 éves gyermeket, és az oroszok által megszállt, donyecki területre küldték.

Azóta nem látta az anyját a kisfiú.

Most csak a nagymamája, Ljudmila Szirik maradt neki, aki több ezer kilométert utazott, hogy megtalálja, és hazavigye őt. Az egész akkor kezdődött, amikor a kisfiú szeme megsérült egy rakéta repesze által. Mindez akkor történt, amikor édesanyjával együtt elhagyta mariupoli pincéjüket, hogy odakint főzzenek ételt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/22/oroszorszag-ukrajna-haboru-gyermek-szenvedes-orosz-ukran-konfliktus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megarengésre készülnek Japánban, ezért katasztrófák esetére ételautomatákat telepítenek

A napokban beüzemelt két ételautomatát úgy tervezték, hogy maguktól felnyíljanak és – egyébiránt pénzért kínált …