Több medvehúsból készült ételt is felvett a kínálatába nemrég egy tátracsorbai étterem. A népszerű vendéglátóhelyen medvegulyást és medvetepertőst is felszolgálnak – számolt be róla a Napunk című felvidéki magyar lap.
Az állatvédők szerint a szlovák állatvédelmi törvények alapján tilos védett állatokkal és az ebből készült termékekkel kereskedni. Kivételes esetekben a környezetvédelmi minisztérium adhat külön engedélyt az árusításra.
Michal Haring, egy helyi civil szervezet munkatársa szerint nem valószínű, hogy a szlovák étterem betartja a törvényeket.
Az étterem dolgozói azt állítják, hogy a medvehús megszerzéséhez megfelelő kapcsolataik vannak a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) Igazgatóságával.
Mindeközben cáfolta a TANAP, hogy az étterem által felszolgált medvét a nemzeti parkhoz tartozó vadászterületeken ejtették el.
Az állatvédők feljelentést tettek az ügyben, emellett a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet (SIZP) is vizsgálatot indított.
Reštaurácia na severe Slovenska mala podávať menu z odstreleného […]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!