2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Matteo Salvini: Azonnal cserélnék a magyar migrációs intézkedésekkel is

Hirdetés

Matteo Salvini: Azonnal cserélnék a magyar migrációs intézkedésekkel is

Olaszország korábbi és jelenlegi migrációs politikájáról szólt pénteken a Gregoretti-ügyben Matteo Salvini újabb bírósági tárgyalása, amelyet követően a jobboldali Liga párt vezetője azt hangoztatta, a tanúként meghallgatott politikusok kijelentései megerősítették,  hogy belügyminiszterként azt cselekedte, amit a törvény lehetővé tett, és amit az olaszok elvártak a kormánytól. A határokat védtük, életeket mentettünk, szembeszálltunk az embercsempész-maffiával, és felébresztettük Európát! – mondta apolitikus a cataniai Cicocca börtön bunkerterménél rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Az október 3-án kezdődött előzetes bírósági eljárás amiatt indult, hogy 2019-ben akkori belügyminiszterként Salvini nem engedélyezte a partraszállást bevándorlók egy csoportjának a Gregoretti olasz hadihajóról Szicílián. A pénteki negyedik ülésen tanúként hallgatták meg Luciana Lamorgese jelenlegi belügyminisztert, aki 2019 szeptemberében Salvinitől vette át a tárca vezetését, valamint Lugi Di Maio akkori és jelenlegi külügyminisztert.

Salvini védőügyvédje, Giulia Bongiorno szerint a tanúk kijelentései megerősítették: Giuseppe Conte első kormánya idején 

Hirdetés

a menekültek esetleges feltartóztatásáról vagy partraszállásának engedélyezéséről a kormány közösen hozta meg döntéseit.

Salvini kijelentette, hogy az új miniszterelnök, Mario Draghi migrációval kapcsolatos álláspontja összhangban van a Liga politikájával. Draghi az első parlamenti beszédében „a legalitást […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/19/olaszorszag-migracios-politikajarol-szolt-matteo-salvini-ujabb-birosagi-targyalasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Történelmi múltú zsinagógák az ingatlanpiacon

Történelmi múltú zsinagógák az ingatlanpiacon

A holokauszt után üresen maradt, lepusztult épületek olcsón kaphatók, viszont a tulajdonosoknak nagyon sokba kerülhet …